«Καυτή πατάτα» η οπλοφορία

«Καυτή πατάτα» η οπλοφορία στη Βουλή

Κανένα από τα κόμματα της Βουλής δεν δείχνει διατεθειμένο να ζητήσει να ψηφιστεί η πολυσυζητημένη διάταξη περί απαγόρευσης της οπλοφορίας των βουλευτών μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί, είναι ότι ενώ η συζήτηση περί οπλοφορίας βουλευτών είναι για έκτη ημέρα στην επικαιρότητα, στη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία είναι και αρμόδια για τέτοιες αποφάσεις, ουδείς από τους εκπροσώπους των κομμάτων δεν πρότεινε την θέσπιση κάποιας συγκεκριμένης διάταξης ή δεν υπήρξε μία κοινή συμφωνία των κομμάτων περί απαγόρευσης της οπλοφορίας μέσα στο Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, αποφασισμένος για την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων για την οπλοφορία των βουλευτών εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής. Χθες ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας της ειδικής μαγνητικής πύλης η οποία εντοπίζει εάν κάποιος φέρει πάνω του όπλο. Οι αστυνομικοί της Βουλής δεν μπορούν να κάνουν σωματικό έλεγχο στους βουλευτές, μπορούν ωστόσο σύμφωνα με τον Ευ. Μεϊμαράκη να τους απαγορεύουν την είσοδο.

Με τον πρόεδρο της Βουλής να υποστηρίζει πως σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής αρνείται να αφήσει το όπλο του, θα τον βγάζει έξω ο ίδιος ο Ευ. Μεϊμαράκης. «Λέω στους βουλευτές να μην τολμήσουν να μπουν στη Βουλή, γιατί θα κατέβω εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον βγάλω έξω. Θα τον ξεφωνίζω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα».

Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε, επίσης, ότι η μαγνητική πύλη εισόδου της Βουλής θα μεταφερθεί προς τα έξω, πριν από την είσοδο, προκειμένου όσοι οπλοφορούν να μην μπαίνουν καν στην είσοδο της Βουλής. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι «πετάει το μπαλάκι» σε ό,��ι αφορά την αλλαγή του κανονισμού.

«Ούτε μπαλάκι πετάω, ούτε τίποτα. Έγινε μια αόριστη καταγγελία και αμέσως πήρα τα μέτρα που έπρεπε. Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ποιοι οπλοφορούν στη Βουλή. Ορίζει και τις εξαιρέσεις. Από εκεί και πέρα, οι δικές μου εντολές είναι πειθαρχικές και διοικητικές»ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ