Κουβέλης:Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ

Κουβέλης:Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ

 

Την εκτίμηση ότι μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θα υπάρξει ανασχηματισμός, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης από τα Γιάννενα, όπου είναι ομιλητής σε κομματική εκδήλωση.

Ο κ. Κουβέλης, ξεκαθάρισε  ότι η επίσκεψή του στην Ήπειρο, δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα και τόνισε «ότι οι  αυτοδιοικητικές εκλογές, α’ και β’ βαθμού, θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ο νόμος προβλέπει».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν ξεχωριστά οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές, με τις οποίες συμπίπτουν χρονικά, ή να γίνουν το Φθινόπωρο είπε: «μπορεί να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές, αυτό δεν έχει καμία σημασία, σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνώ να υπάρξει, η οποιαδήποτε μεταβολή των πραγμάτων, σε σχέση με αυτό που προβλέπεται από την νομοθεσία».

Ο κ. Κουβέλης απαντώντας, σε ερώτηση, για τον εάν βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο,  Ηλία Μόσσιαλο, απάντησε κατηγορηματικά “όχι” και τόνισε: «Εμείς είμαστε ανοικτοί, για να συγκροτήσουμε το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, όχι με συμπτύξεις κομμάτων, όχι με συναντήσεις κορυφής,  αλλά με ουσιαστικό διάλογο, με συνεργασία, με συμμαχία, με αστερισμούς κινήσεων βεβαίως και προσώπων. Αλλά αυτή την στιγμή που με ρωτάτε στην βάση ορισμένων ονομάτων, σας λέω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Από την Ήπειρο, με τα πολύ ψηλά ποσοστά ανεργίας, ο κ. Κουβέλης δήλωσε, ότι η μέριμνα της κυβέρνησης είναι  να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μέσα από την ανάπτυξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα  βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, βεβαίως έχουμε απομακρυνθεί από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, γνωρίζουμε τα σημάδια του δρόμου που  μπορεί να οδηγούν στη έξοδο από την κρίση, γι αυτό και προσπαθούμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν μόνο με την ανάπτυξη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ