• "Το ψευτοδίλημμα και η χρεωκοπία"

  4:47 μμ, Πέμπτη 16 Φεβ 2012 4:47 μμ, Πέμπτη 16 Φεβ 2012

  "Ψευτοδίλημμα το οποίο υποβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο και αποφεύγει την ουσία της συζήτησης", χαρακτήρισε η ανεξάρτητη βουλευτής Λoύκα Κατσέλη το επιχείρημα κυβέρνησης και τρόικας περί "ψήφισης ή χρεωκοπίας" για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

  Η πρώην υπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγο με θέμα "Νέο Μνημόνιο: Τα όχι- τα γιατί- τα πρέπει", εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είπε "όχι" στο νέο μνημόνιο:

  "Το "όχι" που πρότεινα εγώ, αποτρέπει τη χρεοκοπία και όχι το "ναι", είπε, τονίζοντας πως δεν υπήρχε καμία νομική διαβεβαίωση ότι δεν περιορίζεται η εθνική κυριαρχία. Επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα είναι κοινωνικά δυσβάσταχτα και ενισχύουν την ύφεση, καθώς και ότι καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις.

  Η κυρία Κατσέλη υποστήριξε ότι, αν υπάρχει ακόμη περιθέωριο διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε "μάχη οπισθοφυλακής" και συμφωνώντας στις "νεοφιλελεύθερες και ξεπερασμένες επιταγές" της τρόικας, όπως τις χαρακτήρισε.

  Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής σχολίασε τα εσωκομματικά θέμα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι μόνο ο ανοιχτός διάλογος νομιμοποιεί την ανάδειξη νέων οργάνων."Όσοι αποφασίσουν διαφορετικά, θα σηκώσουν στους ώμους τους μια βαριά ευθύνη, γιατί διασπώντας ένα κίνημα προσβάλουν την ιστορία του και ακυρώνουν τις προοπτικές τους", είπε αφήνοντας κι εκείνη σαφείς αιχμές για τις διεργασίες που γίνονται μεταξύ των στελεχών. Σε ότι αφορά τα μελλοντικά της βήματα, ανέφερε ότι αυτά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν και τις εξελίξεις, ενώ για την ανάγκη ή μη εκλογών επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας με τους εταίρους: "Αποτελούν πάντα λύση, γιατί νομιμοποιείται η κυβέρνηση από την εκλογική βάση".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα