Το ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής

Το ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής

 «Από τη μία η ΕΕ πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην καταλήστευση λαών, που οδηγούν απελπισμένους ανθρώπους στον ξεριζωμό, και από την άλλη οι ηγέτες της ΕΕ συζητούν για το πώς αυτά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα δε θα φτάνουν στην Ευρώπη, προωθώντας νέα μέτρα καταστολής, παραπέρα ενίσχυση της Frontex, ακόμη και στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, όπως η ομάδα δράσης για τη Μεσόγειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Έχει αποδειχθεί ότι τα μέτρα καταστολής δε θα εμποδίζουν εξαθλιωμένους ανθρώπους από την προσπάθεια να ξεφύγουν από το θάνατο, τον πόλεμο και τη φτώχεια. Απλά θα αυξήσουν την ταρίφα των δουλεμπόρων και τον αριθμό των νεκρών μεταναστών και προσφύγων στην Μεσόγειο.

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουν από κοινού ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ και να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ