Μέτρα και πολιτικές ζητά η ΔΗΜΑΡ

Μέτρα και πολιτικές ζητά η ΔΗΜΑΡ

 

Μεγαλύτερο συντονισμό και καλύτερο σχεδιασμό ζητά η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής.

“Αναγκαίο και υποχρεωτικό βήμα των χωρών – μελών της ΕΕ αποτελεί ο μεγαλύτερος συντονισμός και ο καλύτερος σχεδιασμός, ώστε να ελέγξουν τους φορολογικούς παραδείσους και να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή σε ευρωπαϊκή κλίμακα, που ανέρχεται σε 1 τρις ευρώ ετησίως”.

Στην γραπτή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνεται ότι η απλή έκθεση των προθέσεων δεν   αρκεί αν δεν συνοδευτεί από πολιτικές και μέτρα. “Ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για την Ευρώπη, όπου τα κράτη αναζητούν πόρους για να τροφοδοτήσουν μια υγιή ανάπτυξη και να συγκρατήσουν τα καταρρέοντα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να τελειώσει και στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά”αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Ο οικονομικός εξορθολογισμός και η προώθηση της κοινής  οικονομικής διακυβέρνησης πρέπει όμως το ταχύτερο να συνδυαστούν με μια ισχυρή κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση που θα αντιμετωπίσει την κρίση και θα απαντά στα οξύτατα προβλήματα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ιδιαίτερα στις χώρες της περιφέρειας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ