Παπαδόπουλος: Θα περάσει…

Παπαδόπουλος: Θα περάσει…

Στον Βασίλη Σκουρή

 

Βέβαιος ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου θα περάσει δηλώνει στο Real.gr ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. Και τούτο, τονίζει, ανεξάρτητα από διορθώσεις, αλλαγές, παραλείψεις ή βελτιώσεις, οι οποίες είναι λογικό να υπάρξουν και θεωρώ ότι θα υπάρξουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ θεωρεί θετική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο νομοσχέδιο και αφήνει αιχμές για το ρόλο προσώπων, «φωτογραφίζοντας» τον Γραμματέα της κυβέρνησης: «Για το καλό και τη συνοχή της κυβέρνησης είναι χρήσιμο όσοι είναι σε κρίσιμες θέσεις να αρκούνται στο ρόλο τους και να μην διεκδικούν ευρύτερες αρμοδιότητες, διότι τότε δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα» επισημαίνει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ στο Real.gr έχει ως εξής:

Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Έχετε την ίδια εκτίμηση;

-Όχι. Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο ακολουθεί τον κλασικό δρόμο. Πρώτα δόθηκε στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακολούθως στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, εν συνεχεία θα πάει για διαβούλευση και στο τέλος θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία και αυτή ακολουθείται.

Πιστεύετε ότι οι διαρροές γίνονται δηλαδή ερήμην του πρωθυπουργού; Ποιον φωτογραφίζετε;

-Καταρχάς θεωρώ φυσιολογικό να υπάρχουν ποικίλες απόψεις επί του θέματος. Κανένας από μας δεν είναι κάτοχος της απόλυτης αλήθειας. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τόσο λεπτά και σύνθετα θέματα. Από και πέρα υπάρχουν όντως διαρροές, που από τους δημοσιογράφους και τα ρεπορτάζ αποδίδονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Για το καλό και τη συνοχή της κυβέρνησης είναι χρήσιμο όσοι είναι σε κρίσιμες θέσεις να αρκούνται στο ρόλο τους και να μην διεκδικούν ευρύτερες αρμοδιότητες. Διότι τότε αντιλαμβάνεστε κύριε Σκουρή ότι δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα.

– Τυχόν απόρριψη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου τι θα σημαίνει για τη ΔΗΜΑΡ;

-Είμαι βέβαιος ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου θα περάσει. Και τούτο ανεξάρτητα από διορθώσεις, αλλαγές, παραλείψεις ή βελτιώσεις, οι οποίες είναι λογικό να υπάρξουν και θεωρώ ότι θα υπάρξουν.

-Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα πώς την κρίνετε;

Απολύτως θετική. Στα ζητήματα της δημοκρατίας και του μετώπου με τους νεοναζί δεν χωρούν μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Αναμένω την τελική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας ότι θα είναι ίδια με την αρχική τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα και των ηγετικών στελεχών του.

-Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τον Αντ. Ρουπακιώτη. Αν το νομοσχέδιό του όμως απορριφθεί πώς μπορεί να παραμείνει;

Το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους και ο κ. Ρουπακιώτης, όπως και ο κ. Καραγκούνης, θα έχουν σημαντική συμβολή στην εναρμόνιση της χώρας μας με τις κοινοτικές οδηγίες αναφορικά με την αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων.

-Οι απόψεις του βουλευτή σας Γ. Πανούση, που εκφράζει αμφιβολίες για το νομοσχέδιο είναι προσωπικές; Εκφράζουν τη ΔΗΜΑΡ;

Ο Γιάννης Πανούσης, με το κύρος που έχει, αλλά και ως ακαδημαϊκός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα αυτά, κατέθεσε την άποψή του, η οποία είναι απολύτως σεβαστή. Προσωπικά ακούω με μεγάλη προσοχή απόψεις, όπως του συνταγματολόγου Σταύρου Τσακυράκη, του Γ. Πανούση και άλλων έγκριτων πανεπιστημιακών, αναλυτών και δημοσιολόγων, που θέτουν μια σειρά από επιφυλάξεις ή ενστάσεις αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την ελευθερία του λόγου και την παραβίασή του. Στην τελική κατάρτιση του νόμου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ