To YΠΕΞ για την κρίση στην Συρία

To YΠΕΞ για την κρίση στην Συρία

 

“Για την Ελλάδα, η διατήρηση της παρουσίας των Χριστιανών στα ιστορικά πατρογονικά τους εδάφη, η προάσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και η προστασία της χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούν βασικές παραμέτρους και προτεραιότητες, στο πλαίσιο οιασδήποτε προσπάθειας επίλυσης της κρίσης στη Συρία” τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, αναφορικά με την κρίση στη Συρία και την απαγωγή των δύο ορθοδόξων ιεραρχών.

 

“Η χώρα μας διεκήρυξε ως θέση αρχής, την ανάγκη επίλυσης του συριακού ζητήματος μέσω πολιτικών διαδικασιών, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία και να διαμορφωθεί ένα νέο περιβάλλον στη χώρα” υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας.

Σε ό,τι αφορά την απαγωγή των Σύρων ορθοδόξων ιεραρχών, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών και τις επαφές που είχε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, Λιβανέζους αξιωματούχους και πρέσβεις χωρών που μπορούν να υποβοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των επισκόπων. Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ΄”το θέμα απαιτεί λεπτούς και εμπιστευτικούς χειρισμούς – και γι’ αυτό, το δίκτυο του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήρθε σε επαφή με αντίστοιχες μονάδες της Ε.Ε., για ανταλλαγή πληροφοριών και συλλογή στοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για την υπόθεση”.

 

Επεσήμανε ακόμα ότι “δεδομένου ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει λήξει, η χρήση ροής πληροφοριών γίνεται με προσοχή και φειδώ, έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση της ζωής των απαχθέντων”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ