Όλο το παρασκήνιο από τη δίκη του Άκη

Όλο το παρασκήνιο από τη δίκη του Άκη

Έντονο παρασκήνιο είχε η χθεσινή έκτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ο πρώην υπουργός συνάντησε την κόρη του Αρετή στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου που δεν παρευρέθηκε τις πρώτες ημέρες της εκδίκασης της υπόθεσης αντάλλαξε τυπικές κουβέντες με τον πατέρα της.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Καλημέρα παιδί μου. Τι κάνεις; Τα μικρά καλά;

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Μια χαρά. Σημαντική μέρα η σημερινή. Πάω να συνεννοηθώ τους δικηγόρους.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Όλα καλά θα πάνε.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η σύζυγος του πρώην υπουργού, που απουσίαζε για λόγους υγείας. Δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με την Αρετή Τσοχατζοπούλου και το κλίμα μεταξύ τους ήταν τουλάχιστον ψυχρό. Αρχικά η κόρη του πρώην υπουργού κάθισε μακριά και η Βίκυ Σταμάτη πήρε θέση στην πρώτη σειρά. Στη συνέχεια ο πρόεδρος διάβασε τα ονόματα των κατηγορούμενων από τον κατάλογο και ζήτησε από την Αρετή Τσοχατζοπούλου να αλλάξει θέση και να καθίσει στην πρώτη σειρά. Εκείνη τη στιγμή επικράτησε αμηχανία μεταξύ των δύο γυναικών που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο.

Ένταση προκλήθηκε όταν η διαδικασία επικεντρώθηκε στις αγοραπωλησίες των ακινήτων επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Δεινοκράτους. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε έντονο ύφος άρχισε να διακόπτει. «Διαστρεβλώνονται τα πράγματα κύριε πρόεδρε, τι είναι όλα αυτά;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε άμεσα: «Θα εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε κ. κατηγορούμενε. Όποιος δεν μετέχει με ψυχραιμία στην διαδικασία πρέπει να αποχωρήσει. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Μπορεί να ακούσετε και χειρότερα. Μην χάνετε την ψυχραιμία σας. Εδώ κρέμεται η ζωή σας και η ελευθερία σας. Παρακαλώ διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Θα διευκολύνετε και την θέση σας και το δικαστήριο».

Η διαδικασία διακόπηκε όταν υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα και οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν εκτός της αίθουσας. Η Βίκυ Σταμάτη σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν είναι καλά τα πράγματα με την υγεία της είπε: «Δυστυχώς όχι. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είμαι καλά». Για την επικοινωνία με τον γιο της η σύζυγος του πρώην υπουργού ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε. «Αυτό αποκαταστάθηκε. Η επικοινωνία είναι πολύ καλή και ο μικρός είναι μια χαρά, δόξα τω θεώ. Το είχα ανάγκη αυτό. Υποκλίνομαι στην ευαισθησία σας. Είμαι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» είπε η Βίκυ Σταμάτη.

Αντίθετα η κόρη του πρώην υπουργού απέφυγε να δηλώσει εάν είναι αισιόδοξη για την έκβαση της δίκης. «Είμαι στη φυλακή ένα χρόνο. Ένα χρόνο. Έχω ακούσει πράγματα που με αφορούν και μου σηκώνονται οι τρίχες» είπε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, που ανέφερε ότι της λείπουν πολύ τα παιδιά της.

Οι τόνοι ανέβηκαν και όταν ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας αισθάνθηκε δυσφορία κατά την διακοπή και διαμαρτυρήθηκε ότι πονάει.

Συνήγορος Ν.Ζήγρα: Αφήστε με να περάσω, να δώσω μια πορτοκαλάδα στον άνθρωπο. Πονάει δεν τον βλέπετε;

Αστυνομικός: Δεν γίνεται. Έχουμε τηλεφώνημα για βόμβα.

Ν. Ζήγρας: Αφήστε ρε παιδιά να περάσει ο άνθρωπος. Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Με κόπο στέκομαι όρθιος. Δεν θα αντέξω κι άλλη διακοπή της συνεδρίασης.

Αστυνομικός: Περάστε πίσω αμέσως.

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα με την κατάθεση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Νίκου Μαϊτού, που συνέταξε το πόρισμα για την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Χθες ολοκλήρωσαν τις ερωτήσεις στον μάρτυρα οι δικηγόροι του πρώην υπουργού.

Ο Νίκος Μαϊτός περιέγραψε για δεύτερη ημέρα τη διαδικασία της αγοραπωλησίας του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ σημείωσε ότι η πωλήτρια εταιρεία που πλήρωσε για την επισκευή του ακινήτου 1,5 εκατ. ευρώ εμφανίζεται να έχει ζημιά από την πώληση στην Βίκυ Σταμάτη ύψους 800.000 ευρώ. Επιπλέον ανέφερε ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού εμφανίζεται να καταβάλλει το ποσό των 650.000 ευρώ για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ