Διάσκεψη Προέδρων: Ανοχή τέλος

Διάσκεψη Προέδρων: «Ανοχή τέλος»

Τέλος στον ευτελισμό και την απαξίωση του κοινοβουλίου αποφάσισε να βάλει το προεδρείο της Βουλής μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα υβριστικών επιθέσεων που προέρχονται κυρίως από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Στην διάσκεψη των προέδρων που είχε συγκληθεί πριν από τις γιορτές του Πάσχα αποφασίστηκε η πιστή τήρηση του κανονισμού ο οποίος δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ μέχρι σήμερα. Ο προβληματισμός για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που ολοένα αυξάνονται και κυρίως μέσα στο «ναό της δημοκρατίας» ήταν έντονος. Τελικά ομόφωνα συμφωνήθηκε να αποβάλλεται άμεσα όποιος βουλευτής υβρίζει και δεν πειθαρχεί στους κανονισμούς της Βουλής.

Τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος μπορεί να μην τόσο υβριστικά – καθώς έχουν ακουστεί και χειρότερα από το ίδιο κόμμα – ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε πράξη αυτό που αποφασίστηκε στην διάσκεψη των προέδρων και τήρησε κατά γράμμα τα όσα ορίζει ο κανονισμός της Βουλής. «Το προεδρείο επιβάλει τη μομφή κατά του κ. Ηλιόπουλου και την αποβολή από την αίθουσα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Δραγασάκης.

Σάλος με το «Χάιλ Χίτλερ»

Ο Π. Ηλιόπουλος πήρε τον λόγο επιτέθηκε κατά του κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «ο μίστερ Αλέξης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να γίνει πρωθυπουργός». Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Δραγασάκη, ο οποίος διέταξε την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Γ. Δραγασάκης: «Έκανα το αυτονόητο»

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επέμενε και χαρακτήρισε «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανά τους. Ενώ απευθυνόμενος σε αυτούς είπε: «Χειροκροτήστε γίδια». Όταν ο βουλευτής επέμεινε, ο αντιπρόεδρος της Βουλής του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του καλώντας στην αίθουσα το φρούραρχο.

Αποχωρώντας από την αίθουσα η ΚΟ της Χρυσής Αυγής ακούστηκε τρεις φορές η φράση «Χάιλ Χίτλερ» χωρίς να μπορεί να ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής ποιος το είπε και από ποια πλευρά ακούστηκε πρώτα. Ωστόσο και σύμφωνα με τα πρακτικά της βουλής ο Γ. Πάντζας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που το είπε.

Ακούστε τι είπε ο ίδιος ο Γ. Πάντζας

Οι διάλογοι της ντροπής

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): Ακούστε, κύριε Ηλιόπουλε. Εδώ δεν είστε σε καμία συμμορία, σε καμία παρέα που μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε και να λέτε…

Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Βουλευτής Χρυσής Αυγής): Συμμορία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε εσείς!

Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Αλήτη!

Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Βουλευτής Χρυσής Αυγής) : Άντε, ρε ξεφτίλες! Άντε, ρε ξεφτιλισμένοι! Άντε που μιλάτε!

Γιώργος Πάντζας (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) Τρομοκράτες!

Νικόλαος Μίχος (Βουλευτής Χρυσής Αυγής) : Εσείς υποστηρίζετε τρομοκράτες! Νούμερα!

Μαρία Κανελλοπούλου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Δολοφόνοι, αντεροβγάλτες!

Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Βουλευτής Χρυσής Αυγής): Άντε, ρε ξεφτιλισμένοι!

Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Βουλευτής Χρυσής Αυγής): Είστε ξεφτίλες! Καλή συγκυβέρνηση! Αυτό αποδεικνύει πόσο ξεφτίλες είστε!

Γιώργος Πάντζας (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Βγάλε και το πιστόλι να μας πυροβολήσεις! Χάιλ Χίτλερ!

Πηγή: Real.gr,

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ