Μανιτάκης:Δεν υπάρχει βιομηχανία απολύσεων

Μανιτάκης:Δεν υπάρχει βιομηχανία απολύσεων

 

«Δεν υπάρχει καμία “βιομηχανία απολύσεων” ή “βιομηχανία αργιών”. Η αργία υπήρχε και προβλέπεται. Δεν την καθιέρωσε αυτός ο νομοθέτης, είναι ένας θεσμός που προϋπάρχει», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη, με θέμα την «αυτοδίκαιη αργία για ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας».

 

Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι «για το συμφέρον του υπαλλήλου, για το κύρος της άσκησης του λειτουργήματός του, όταν υπάρχει υπόνοια ή ενδείξεις ότι έχει διαπράξει ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα καλό είναι προσωρινά, και μέχρις ότου κριθεί οριστικά, να μην ασκεί τα καθήκοντά του».

 «Η ανάρμοστη συμπεριφορά είναι ένα πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων και όπως όλα τα πειθαρχικά αδικήματα δεν ορίζονται και δεν προσδιορίζονται», υπογράμμισε.

 

Ο κ. Μανιτάκης επισήμανε ότι στον καινούργιο νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τη δυνατότητα άμεσης αναστολής της αργίας και την κρίση από το πειθαρχικό συμβούλιο σε πολύ σύντομη προθεσμία. Γι’ αυτό το λόγο προβλέψαμε να συνέλθει το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο σε συντομότατο χρονικό διάστημα και να κρίνει εάν συντρέχει λόγος ο υπάλληλος να είναι ακόμη σε αργία. Προβλεπόταν όμως ήδη στο νόμο 4093/2012 και ο ίδιος ο υπάλληλος να μπορεί να προσφύγει και να ζητήσει την αναστολή της αργίας».

 

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ουσιαστικά ζητάτε να καταργήσουμε και τον υπαλληλικό κώδικα και την πειθαρχική ευθύνη, να διαιωνιστεί μία κατάσταση ατιμωρησίας και τελικά ένα καθεστώς ανευθυνότητας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ