Μητσοτάκης: Θα γίνει συζήτηση για «κούρεμα»

Μητσοτάκης: Θα γίνει συζήτηση για «κούρεμα»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον αέρα του Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, την απεργία των εκπαιδευτικών αλλά και το ΕΣΡ.

«Η έκθεση εκτιμά ότι θα υπάρχει ένα ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό, χωρίς να προσδιορίζει πως αυτό το κενό θα καλυφθεί. Δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τα οικονομικά και αυτό γιατί ενδέχεται να προκύψει νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους», σχολίασε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, που προβλέπει νέα μέτρα το 2015-16 και συμπλήρωσε:

«Η ακρίβεια αυτών των προβλέψεων, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ελέγχεται».

«Πιστεύω ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές θα υπάρξει μια συζήτηση για ένα επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους. Θα είναι επιβράβευση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και θα βάλει τις βάσεις για να βγει η Ελλάδα στις αγορές», τόνισε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Η επιστράτευση είναι ένα ακραίο μέτρο στο οποίο καμία κυβέρνηση δεν καταφεύγει με ευκολία, κρίθηκε όμως απαραίτητο από την κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, για την επιστράτευση των καθηγητών, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις».

Σε σχετική ερώτηση για τα παράνομα μέλη του ΕΣΡ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Πρέπει να τηρείται ο νόμος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ