Βενιζέλος: Θετική η έκθεση της Κομισιόν

Βενιζέλος: Θετική η έκθεση της Κομισιόν

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέα μέτρα μελλοντικά, με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι «είναι θετική, διαπιστώνει τα επιτεύγματα της χώρας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διεθνώς ότι ο τρόπος που συζητείται το θέμα “Ελλάδα” έχει αλλάξει». «Αν τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν οι απειλές και η διαρκής συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», είπε, «η Ελλάδα θα πήγαινε πολύ καλύτερα και τώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ μας χρωστούν δίκαια και καλά λόγια που βοηθούν την Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση και να ξανακατακτήσει την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «βεβαίως πρέπει να επιμείνουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, πρέπει να εκτελέσουμε τον ψηφισμένο προϋπολογισμό», σημειώνοντας ωστόσο ότι «η χώρα όμως δεν αντέχει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ούτε το 2015-2016, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει εισοδηματικές περικοπές και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Ο ίδιος είπε ότι οι πρόσθετοι πόροι που εντοπίζει η τεχνική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα βρεθούν «από τη δυναμική της οικονομίας και από πολιτικές λύσεις που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας, που δεν μπορεί να γράψει η υπηρεσιακή έκθεση της ΕΕ».

Συγκεκριμένα ανέφερε αφενός ότι «θα έχουμε πολύ πιο θετικούς αριθμούς ανάπτυξης από αυτούς που προβλέπουν οι εκθέσεις» και, αφετέρου, πως «υπάρχει η ειλημμένη πολιτική απόφαση για νέα περικοπή του δημοσίου χρέους, όχι αναγκαστικά του κεφαλαίου, αλλά μέσω μείωσης επιτοκίων, παράταση της περιόδου χάριτος και της περιόδου αποπληρωμής».

Υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές συντομότερα από ό, τι νομίζουν ορισμένοι» και πως «το θέμα είναι να βγούμε με χαμηλά επιτόκια», εκτιμώντας ότι «διαμορφώνεται στην Ευρωζώνη το θεσμικό περιβάλλον που μας επιτρέπει να το πετύχουμε ακόμη κι αυτό».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρέπει να πιστέψουμε στο σχέδιο που έχουμε μπροστά μας και που είναι το μόνο που υπάρχει», υποστηρίζοντας ότι «αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει ούτε υπήρχε σχέδιο Β». Αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, αν και χωρίς να τον κατονομάσει, ανέφερε ότι «όποιος έχει το ανιστόρητο θράσος να λέει ψέματα στο λαό μετά από όσα συνέβησαν στην Κύπρο είναι πραγματικά ανεύθυνος και επικίνδυνος», προσθέτοντας ότι «ακούστηκαν και σήμερα από το βήμα του ΣΕΒ τέτοιου είδους ιστορίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ