ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Δεν θα χρειαστούμε άλλα μνημόνια

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Δεν θα χρειαστούμε άλλα μνημόνια

 

«Το Μνημόνιο σε 2-3 χρόνια δε θα υπάρχει πια. Η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δε θα χρειάζεται άλλα Μνημόνια», είπε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η εικόνα της χώρας αλλάζει ωστόσο  , όπως υπογράμμισε, δεν έχουμε βγει από τα δύσκολα και βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή.  

«Το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά. Τώρα έχω μία έγνοια: να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Και ένα φόβο: να μη χαλαρώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι δόσεις προς την Ελλάδα θα εκταμιευτούν κανονικά. « Στοχεύουμε στην εκταμίευση της δόσης και του Ιουνίου», είπε, τοποθετώντας χρονικά στον Οκτώβριο την νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί. Για πρώτη φορά η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

 «Η ελπίδα ξαναγεννιέται», είπε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η πτώση σταμάτησε και σύντομα αρχίζει η άνοδος.

 Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπαίνει στον διεθνή χάρτη επενδυτικού προορισμού. «Έχουμε όραμα για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Ελλάδας Τέρμα οι πρακτικές που έδιωχναν τις επενδύσεις», ανέφερε.  «Εκείνοι που πόνταραν στο Grexit τώρα ποντάρουν στο ελληνικό success story» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

 

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς, είπε ότι υπολογίζεται η επιστροφή στις αγορές στο α’ 6μηνο του 2014, ενώ τόνισε ότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης θα ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς. Είπε επίσης ότι επιταχύνεται η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και ότι στην οικονομία θα εισέρχονται στην οικονομία πάνω από 700 εκ. ευρώ.

 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις απολύσεις στο δημόσιο, λέγοντας ότι διατηρείται ο κανόνας της 1 πρόσληψης για 10 αποχωρήσεις, ενώ επανέλαβε ότι «σπάμε ταμπού» με τις αποκρατικοποιήσεις.

 

«Αλλάξαμε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο . Τα θαύματα στα λόγια είναι εύκολα. Να σπας αυγά είναι δύσκολο. Εκεί θα μας μετρήσει ο λαός και η ιστορία. Η διαφορά της σημερινής κυβέρνηση είναι ότι αλλάζει αυτά που οι άλλες κυβερνήσεις ανέχονταν», είπε ο κ. Σαμαράς.

 

Επίσης ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι πρώτος στόχος είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ,  καθώς μελλοντικός στόχος η επιβολή ενός ενιαίου φόρου επιχειρήσεων έως 15%. Επίσης, είπε ότι προωθείται συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο, ενώ, όπως ανέφερε, χτυπώντας την γραφειοκρατία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ