Παπαδημούλης: Μνημόνιο και επενδύσεις δεν πάνε μαζί

Παπαδημούλης: Μνημόνιο και επενδύσεις δεν πάνε μαζί

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον αέρα του Real FM και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αλλαγή της ιδιοκτησίας των μετοχών της Hochtief σε σχέση με το Ελ. Βενιζέλος, δεν συνιστά επένδυση.

Ο κ. Παπαδημούλης αρχικά κατήγγειλε ότι «Εκτός από την απώλεια σημαντικών εσόδων από ο ΦΠΑ που δεν κατέβαλε η Hochtief, πρόσφατα, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής κ. Καλλογερόπολου, απαλλάχθηκε από την υποχρέωση της να πληρώσει τέλη καθαριότητας και φωτισμού, στον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως πληρώνει κάθε επιχείρηση».

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «την ώρα που στην Ελλάδα έχουνε «γδάρει» τους συνταξιούχους, ένα ταμείο συνταξιούχων από τον Καναδά , αγοράζει μετοχές στο αεροδρόμιο».

«Η αλλαγή ιδιοκτησίας των μετοχών της Hochtief δεν συνιστά επένδυση. Αν η Hochtief πούλησε το δικό της μερίδιο, τότε, περιμένω να δω τι θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ με το δικό του ποσοστό», συμπληρώνει ο Δ. Παπαδημούλης.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, «το Καναδέζικο fund θα αγοράσει το μερίδιο της Hochtief, ως πακέτο σε σειρά αεροδρομίων. Δεν είναι μια επένδυση στην Ελλάδα. Μνημόνιο και επενδύσεις δεν πάμε μαζί. Μνημόνιο και ΔΝΤ δεν πάνε μαζί. Το θέμα είναι να απαλλαγούμε από τα μνημόνια» .

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ