Η Ρ. Δούρου για τους βομβαρδισμούς

Η Ρ. Δούρου για τους βομβαρδισμούς

Με αφορμή τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών κατά της Συρίας, η υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να τους καταδικάσει.

«Οι πέρα για πέρα παράνομοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά της Συρίας κλιμακώνουν επικίνδυνα την κατάσταση σε μια ήδη τεταμένη συγκυρία, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι επιθέσεις αυτές, ανεξαρτήτως δικαιολογίας, παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και καταστρατηγούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρει αρχικά η κ. Δούρου και συνεχίζει:

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καταδικάσει άνευ όρων την ισραηλινή επίθεση και να διαμηνύσει σε όλους τόνους την ανάγκη ειρηνικής και με διαπραγματεύσεις επίλυσης του εμφυλίου στη Συρία και αποφυγής της συνέχισης μιας αιματοχυσίας που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε εβδομήντα χιλιάδες ανθρώπους».

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρξει επιδείνωση της κρίσης στη Συρία και επέκτασή της εκτός των συνόρων της, μέσω οιασδήποτε νατοϊκής παρέμβασης, υπό τον οποιοδήποτε μανδύα κι αν υιοθετηθεί», επισημαίνει η κ. Δούρου και καταλήγει:

«Ειδάλλως η σιωπή της ισοδυναμεί με συνενοχή σε ένα έγκλημα κατά του διεθνούς δικαίου και κατά της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας μίας χώρας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ