Το παρασκήνιο με τον Κικίλια

Το παρασκήνιο με τον Κικίλια

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

Κοινό μυστικό ήταν στο υπουργείο Εργασίας ότι ο Η. Κικίλιας θα απομακρύνονταν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οι σχέσεις του με τον Γ. Βρούτση ήταν το τελευταίο διάστημα «εχθρικές» και η συνεργασία τους ανύπαρκτη. «Το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι το Πάσχα Διοικητής» έλεγαν πριν μερικές ημέρες πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου που προέρχεται από την ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση στον κ. Αμπατζόγλου έγινε μόλις έγινε γνωστή σύγκρουση Βρούτση – Κικίλια.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης επικοινώνησε με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη και τους ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να απομακρύνει τον Η. Κικίλια.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν ότι η απόφαση του Α. Σαμαρά θα εφαρμόζονταν τόσο γρήγορα. Πίστευαν ότι θα άφηναν να περάσει ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεχαστούν και οι έντονες αντιδράσεις της Ιπποκράτους μόλις ο Γ. Βρούτσης ζήτησε την παραίτηση Κικίλια.

«Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» ανέφεραν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ η οποία είχε τοποθετήσει στην θέση αυτή τον Η. Κικίλια και περίμενε πως θα επέλεγε και τον επόμενο Διοικητή του ΟΑΕΔ αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς ανέλαβε ο «γαλάζιος» Θ. Αμπατζόγλου.

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα όπως είναι ο ΟΑΕΔ δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην προώθηση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης

Ωστόσο ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ θα αναλάβει, επίσημα δράση μετά το Πάσχα και αφού πρώτα εγκριθεί η τοποθέτηση του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ