ΠΑΣΟΚ-Το πάνε για “φούντο”

Αύριο συνέρχεται το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, υπό την Προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη συνεχίζουν τις παρασκηνιακές τους συνεννοήσεις για σύσταση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση ίδρυσης νέου κόμματος.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να συγκρουστούν δυο γραμμές ως προς τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου:

Η πρώτη, που υποστηρίζει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιμένει πως για την ανάδειξη του νέου αρχηγού θα πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Συμβουλίου. Δηλαδή Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3 και 4 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα μεταφερθεί (αντί της 11 και 12 Μαρτίου) και η Εθνική Συνδιάσκεψη, κατά την οποία θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι εκλογές για νέο Πρόεδρο θα μπορεί να επισπευστούν κατά μία εβδομάδα, αντί για 18 Μαρτίου, δηλαδή, να διεξαχθούν στις 11 του ιδίου μηνός. Εννοείται βέβαια πως ακόμα και αν είναι μια υποψηφιότητα, ο Γ. Παπανδρέου επιμένει πως η εκλογή θα πρέπει να γίνει από τη βάση.

Η δεύτερη γραμμή που εκφράζουν τα στελέχη που πρόσκεινται στον Ε. Βενιζέλο και Α. Λοβέρδο επιμένουν πως η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα πρέπει να επισπευστεί κατά πολύ, πολύ περισσότερο που είναι πολύ πιθανό οι βουλευτικές εκλογές να πραγματοποιηθούν εντός του Απριλίου.Υποψηφιότητες έως την ΚυριακήΤα στελέχη που στηρίζουν τον Ε. Βενιζέλο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα επιμείνουν στο Πολιτικό Συμβούλιο να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία έως την Κυριακή και αν δεν υπάρχει άλλη πλην του Ε. Βενιζέλου, να μην υπάρχει απευθείας εκλογή από τη βάση, αλλά από ένα κομματικό σώμα παρόμοιο με το παλαιό Συνέδριο.

Μετά τις διαγραφές της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, άλλωστε, στο περιβάλλον του Ε. Βενιζέλου επιμένουν πως δεν θα υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα για την ηγεσία. Πρόσφατα, άλλωστε, υπήρξε συνάντηση Βενιζέλου-Παπουτσή, ενώ συνεχίζονται οι παρασκηνιακές επαφές με την πλευρά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.Πείστηκαν για ΠαπανδρέουΌλοι στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, έχουν πειστεί πλέον-και σωστά-πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

Επιμένουν Χάρης-Λούκα

Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη επιμένουν στις παρασκηνιακές επαφές για διαμόρφωση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με «παπανδρεϊκά» στελέχη που θεωρούν ότι τους «πρόδωσε» (μαζί και τον εαυτό του) ο Γιώργος Παπανδρέου. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η αφιέρωση της βουλευτού Κυριακής Τεκτονίδου (alter ego του Χ. Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη) στον Γιώργο Παπανδρέου, μέσω μιας ιδιαίτερα αιχμηρής επιστολής προς αυτόν, του λαϊκού άσματος… «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά»!

Η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πάντως, δεν αποτελεί παρά το πρώτο βήμα για την ίδρυση νέου κόμματος.Προς διαγραφή και από το ΠΑΣΟΚΌσοι, πάντως, διεγράφησαν από την ΚΟ, αναμένεται με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, να παραπεμφθούν με το ερώτημα της διαγραφής από το κόμμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες υπήρξε χθες συνάντηση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβούλιου Μιχάλη Καρχιμάκη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Γ. Ανωμερίτη.Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ