• "Πόντιος Πιλάτος" ο Κουβέλης

  7:35 πμ, Σαββατο 27 Απρ 2013 7:35 πμ, Σαββατο 27 Απρ 2013

  "Πόντιος Πιλάτος" ο Κουβέλης

  Η επιστροφή του Φώτη Κουβέλη από τις Βρυξέλλες αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις στο θέμα της σκληρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αντώνη Ρουπακιώτη και του Αντώνη Μανιτάκη.

  Στην Αγ. Κωνσταντίνου επικρατεί έντονος εκνευρισμός καθώς δεν ήθελαν να ξεσπάσει ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ δύο υπουργών τους οποίους έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ, την ώρα μάλιστα που ο Φώτης Κουβέλης είχε σημαντικές επαφές στις Βρυξέλλες.

  Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει παρέμβαση από το Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο και παρά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που υπήρξαν οι τόνοι δεν έπεσαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης να δυναμιτίζει με δηλώσεις του το κλίμα των σχέσεων του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

  Συνεργάτες του κ. Κουβέλη διέρρεαν πως την επίμαχη διάταξη την συνέταξε ο Γραμματέας της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος και όχι ο Α. Μανιτάκης. Από το Μάξιμου δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη και τονίζουν μάλιστα ότι την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε mail στον Τ. Μπαλτάκο μέσα στο οποίο είχε τις επίμαχες διατάξεις.

  Σε δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ προσπαθούσαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις από τους δύο υπουργούς περιμένοντας να δουν την αντίδραση του Φώτη Κουβέλη ο οποίος καλείται για μία ακόμα φορά να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι κύριοι Ρουπακιώτης και Μανιτάκης δημιουργούν με την στάση τους κυβερνητικά προβλήματα.

  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στελέχη της ΔΗΜΑΡ χρεώνουν στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την επίμαχη διάταξη προκειμένου να μην φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως την αναδιατύπωση της ρύθμισης η οποία θα κατατεθεί μετά το Πάσχα θα την κάνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης και όχι ο Αντώνης Μανιτάκης.

  Έτοιμη να αποχωρήσει ήταν η Σκοπούλη

  Ο έντονος διάλογος που είχε με τον Πρωθυπουργό και η διάσταση που πήρε το θέμα δημιούργησαν ένα ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα για την Φ. Σκοπούλη η οποία ήθελε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

  Τελικά μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η υφυπουργός Υγείας άλλαξε άποψη ενώ βουλευτές της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να χαμηλώσουν το θέμα που προέκυψε υποστηρίζοντας πως υπήρξε υπερβολική δημοσιότητα για ένα θέμα το οποίο - όπως λένε - είναι φυσιολογικό.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα