Πατούλης:Να αποπεμφθεί η Σκοπούλη

Πατούλης:Να αποπεμφθεί η Σκοπούλη

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον Real FM και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου σχετικά με την σκληρή ανακοίνωση του ΙΣΑ, κατά της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη.

«Βλέπουμε μια υφυπουργό, η οποία εντελώς προσβλητικά χθες, έκανε σαν να μην γνώριζε για το έγκλημα, την ερώτηση στον πρωθυπουργό, τι θα γίνει γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια», τόνισε αρχικά στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τον Ιατρικό Σύλλογο, στην σκληρή ανακοίνωση:

«Κι εμείς εξοργιστήκαμε ιδιαίτερα γιατί την κ. Σκοπούλη την είχαμε ενημερώσει από το καλοκαίρι ότι εφόσον έχει αναλάβει το κομμάτι της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να κάνει κάτι στο επίπεδο του συντονισμού των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων που σχετίζονται με τον εμβολιασμό και σύγχρονος να δώσει εμβόλια γιατί υπάρχει έλλειψη. Τότε η κυρία Σκοπούλη, χωρίς να κάνει τίποτα από τα δύο, απάντησε και μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και από άλλα μέσα ενημέρωσης, εμβόλια υπάρχουν, γίνονται νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας στα δημοτικά ιατρεία και στα ΠΙΚΠΑ».

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, «Όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι τα νοσοκομεία δεν είχαν καμία σχέση και καμία ιδέα καθώς σχετίζονται με την θεραπεία και όχι με την πρόληψη και τους εμβολιασμούς, τα δημοτικά ιατρεία λειτουργούν με εθελοντές και δεν ήξερε κανένας δήμος τίποτα, και βεβαίως το ίδιο συνέβαινε και στα κέντρα υγείας».

«Η Κυρία Σκοπούλη, είχε ενημερωθεί, γνώριζε, δεν έκανε τίποτα και σήμερα μπορεί χιλιάδες παιδιά να μην έχουν εμβολιαστεί η να μην εμβολιαστούν. Είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση γι αυτό ζητάμε την αποπομπή της κ. Σκοπούλη από την κυβέρνηση», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Πατούλης, σχολίασε ότι «η καλύτερη δυνατή ενέργεια που θα έκανε ως πολιτικός η κ. Σκοπούλη, θα ήταν να δώσει την θέση της σε κάποιον άλλον, σχετικό, ορεξάτο και με περισσότερη ευαισθησία στα θέματα αυτά».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης

ΙΣΑ: Η Σκοπούλη βλάπτει σοβαρά την υγεία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ