Kεδίκογλου: Δεν χαλαρώνουμε

Kεδίκογλου: Δεν χαλαρώνουμε

«Εγώ θα υπογράμμιζα από τη χθεσινή εισήγηση του πρωθυπουργού, εκείνο το σημείο όπου τόνιζε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επειδή φέραμε σε πέρας ένα δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, ότι μπορεί να υπάρξουν προσωπικές τακτικές ή οτιδήποτε άλλο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Διευκρίνισε, επικαλούμενος και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Ρουπακιώτη, ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε το περιεχόμενο της ρύθμισης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκη για τους συμβασιούχους, λέγοντας:

«Ο κ. Ρουπακιώτης είπε απλώς ότι του διαβιβάστηκε από τη Γραμματεία της Κυβέρνησης. Και το Μαξίμου θα ελάμβανε γνώση στην τελική φάση, μετά τη συμφωνία, όταν θα έπρεπε να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο. Το πρωθυπουργικό γραφείο, ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί -για να είμαστε ακριβέστεροι- είχαν συμφωνήσει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο των επ’ αόριστον προσωρινών μέτρων αυτής της “φάμπρικας”, αν θέλετε, η οποία είχε δημιουργηθεί και η οποία προκαλεί προφανείς δυσλειτουργίες. Είχαν συμφωνήσει ότι αυτό το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η διατύπωση, φυσικά και δεν είχε περάσει ακόμα από το Μαξίμου».

Συμφώνησε δε ότι έπρεπε να είχε υπάρξει συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, αφού το θέμα αφορούσε την αλλαγή του Κώδικα Δικονομίας.

Τόνισε ακόμη ότι δεν θα επανέλθει η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για περικοπές των νέων συντάξεων στον ΟΑΕΕ κατά 35%, σε αντίθεση με τη ρύθμιση για τις προσωρινές διαταγές η οποία θα επανέλθει.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ