“Μαύρη τρύπα” στο ΠΑΣΟΚ

“Μαύρη τρύπα” στο ΠΑΣΟΚ

 

«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκε μετά τον έλεγχο πέντε διεθνούς κύρους εταιριών ορκωτών λογιστών.

Τα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται σύμφωνα με δημοσίευμα της  «Εφημερίδας των Συντακτών», στο πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, για την περίοδο 2004-2010.

Τα χρήματα, τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί… έκανα φτερά.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου. Ενώ επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα “Καλογεροπούλου”, η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου.

Επιπλέον, γα την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακιν��σεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο.

Όλα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Διαβάστε το δημοσίευμα:

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ