• Τσίπρας:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι του χρόνου κυβέρνηση

  7:08 μμ, Πέμπτη 25 Απρ 2013 7:08 μμ, Πέμπτη 25 Απρ 2013

  Τσίπρας:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι του χρόνου κυβέρνηση

  Την υπόσχεση ότι τον επόμενο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία και η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση οργανωμένη από το Βloco de esquerda με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία.

  "Απόψε υποσχόμαστε ότι ενωμένοι θα παλέψουμε τη «δικτατορία της εποχής μας», η οποία δεν είναι εθνική - δεν είναι μια Ditadura Nacional – δεν είναι πολιτική, αλλά είναι ευρωπαϊκή και οικονομική και επιβάλλεται από τις πανίσχυρες αγορές.

  Ενωμένοι θα βάλουμε ένα τέλος στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Νέα Τάξη της οικονομικής εξαθλίωσης, της καταστροφής και της φτώχειας που μας επιβάλλεται στο όνομα της σωτηρίας των χωρών μας. Ενωμένοι θα πολεμήσουμε τη λιτότητα και έτσι θα νικήσουμε", τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα ενότητας στις χώρες του Νότου από την Πορτογαλία.

  "Στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ισπανία είχαν γίνει αντικείμενο θαυμασμού ως παραδειγματικές περιπτώσεις μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Σύντομα οι χώρες μας θα γίνουμε και πάλι παραδείγματα για τη μετάβαση από τη λιτότητα στη δημοκρατία.

  Όταν ο ευρωπαϊκός Νότος είναι ενωμένος, είναι πιο δυνατός από την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της. Αν η κάθε χώρα, ως ξεχωριστή οντότητα, έχει μικρή βαρύτητα για το σύνολο της Ευρωζώνης, δηλ είναι συστημικά ασήμαντη, μαζί και ενωμένοι οι λαοί μας μπορούμε να γείρουμε προς το μέρος μας την πλάστιγγα της πολιτικής ισχύος στην Ευρώπη. Περάσαμε διαδοχικά την πόρτα της λιτότητας. Θα βγούμε όλοι μαζί. Ενωμένοι μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια ρεαλιστική, δίκαιη και βιώσιμη συλλογική λύση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη" επεσήμανε, προσθέτοντας:

  "Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας. Είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην επιμονή της κ. Μέρκελ στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε»."

  "Τρεις μεγάλες νίκες στο Νότο, θα αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης. Μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε. Τον περασμένο χρόνο, οι έλληνες ψηφοφόροι τετραπλασίασαν σχεδόν την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε το ίδιο με το Bloco!

  Τον επόμενο χρόνο, στην πεντηκοστή επέτειο από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων, η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα. Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Αυτή είναι μια υπόσχεση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  "Θα είναι η δική μας μικρή συμβολή στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη. Η Πορτογαλία μπορεί επίσης να είναι και θα είναι απαλλαγμένη από την τρόικα. Η Ισπανία το ίδιο. Η Ιρλανδία. Η Κύπρος. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Θα τα καταφέρουμε! Ενωμένοι, θα νικήσουμε" πρόσθεσε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα