Οι Αντώνηδες της ΔΗΜΑΡ βάζουν “φωτιά” στο πολυνομοσχέδιο

Οι Αντώνηδες της ΔΗΜΑΡ βάζουν “φωτιά” στο πολυνομοσχέδιο 

 

Ένταση και προβλήματα ενδοκυβερνητικά προκαλούνται από την ξεκάθαρη πια διαφωνία μεταξύ δύο υπουργών της ΔΗΜΑΡ, του Αντώνη Μανιτάκη και του Αντώνη Ρουπακιώτη, για την ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η οποία προβλέπει αποχώρηση, με συνοπτικές διαδικασίες δημοσίων υπαλλήλων, των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Ουσιαστικά, η ρύθμιση καταργεί διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης που αφορά στις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις για συμβασιούχους του δημοσίου. Εξ ου και το πρωί ο Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε στον Antenna ότι “είμαι αντίθετος σε κάθε ρύθμιση, που καταργεί δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρ��”. 

Ειδικότερα, η διάταξη Ρουπακιώτη προέβλεπε ότι “σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση”. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης έχει ζητήσει την υπογραφή του συναδέλφου του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη για να προωθήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. 

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης εμφανίζεται ανένδοτος στο να συνυπογράψει το νομοσχέδιο του συναδέλφου του και αναμένεται πια η επιστροφή του Φώτη Κουβέλη, σήμερα, από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ