Συνάντηση Σουλτς – Κουβέλη

Συνάντηση Σουλτς – Κουβέλη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Επισημάναμε και συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, τον κ. Σουλτς, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη, αλλά και οικονομικά αδιέξοδη. Οδηγεί σε οικονομική στασιμότητα και κοινωνική διάλυση. Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται και δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και συνέχισε:

«Οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να αλλάξουν. Η Δημοκρατική αριστερά υποστηρίζει την κοινή αντιμετώπιση του χρέους και τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την αναπτυξιακή διαδικασία. Την προώθηση με γοργά βήματα της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «η διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης πρέπει να γίνει με την ουσιαστική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και την ισότιμη σχέση μεταξύ των κρατών. Ο εθνοκεντρισμός και οι κρατικοί ηγεμονισμοί θα οδηγήσουν τη διαδικασία της ενοποίησης σε αδιέξοδο.Για αυτό η αλλαγή των συσχετισμών στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των προοδευτικών και φελοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι αναγκαία».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, γνωστοποίησε ότι «τονίσαμε στον κ. Σουλτς ότι στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσαρμογής χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές. Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει, επειγόντως και ολοκληρωμένα, να συνδεθεί με την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική προστασία».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «για την Ελλάδα το κρίσιμο ζήτημα είναι η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Και αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο με διόρθωση λανθασμένων πολιτικών. Αυτό επιδιώκουμε να κάνουμε με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Αυτό διεκδικούμε και από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ