Η Γεννηματά για τη σύσκεψη για την ανεργία

Η Γεννηματά για τη σύσκεψη για την ανεργία

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ανεργία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε που οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποκτούν κεντρικό ρόλο στην ατζέντα του Πρωθυπουργού.

Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει, δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, εδώ και αρκετό καιρό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη στήριξη 500.000  θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους.

Οι υφιστάμενες θέσεις θα στηριχθούν με τον αυτόματο, απλό και αδιάβλητο μηχανισμό της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας, ενώ η κάλυψη των θέσεων για ανέργους θα γίνει χωρίς ενδιάμεσους φορείς και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλει στην Κυβέρνηση συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος. 

Αυτές θα πρέπει να ενταχθούν στο Πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ώστε η κοινωνία να δει πώς οι δημοσιονομικοί και διαρθρωτικοί  στόχοι συμβαδίζουν με τη μέριμνα για κοινωνική συνοχή και απασχόληση.

Η σημερινή σύσκεψη και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού δίνουν μια ακόμη απάντηση σε όσους επιχείρησαν και επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως  «ρουσφέτι»…».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ