ΒΙΝΤΕΟ-Aβραμόπουλος: Το θέμα των αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό

Aβραμόπουλος: Το θέμα των αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό

«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ζήτημα είναι σύνθετο. Υπάρχει όμως και η άλλη ιδιαίτερη διάστασή του, η ιστορική», είπε ο υπουργός Εξωτερικών που δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «είναι αλήθεια ότι το ζήτημα θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί νωρίτερα, αλλά καμία φορά η Ιστορία δεν κρίνει με τον χρόνο αλλά με τις πράξεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η αναφορά του θέματος να θεωρηθεί ως εχθρική κίνηση για έναν λαό με τον οποίο πορευόμαστε μαζί στην ευρωπαϊκή οικογένεια». Οι ίδιοι οι πολίτες έχουν καταδικάσει αυτό το παρελθόν και κατανοούν τη θέση των Ελλήνων που δεν ταυτίζουν σε καμία περίπτωση τη σημερινή δημοκρατική Γερμανία με το παρελθόν ναζιστικό καθεστώς, είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Κάποιοι επιχείρησαν να συνδέσουν την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις με το ζήτημα των αποζημιώσεων. Είναι λάθος γιατί ένα ζήτημα ανοιχτό επί 60 χρόνια δεν χωρά στο χρονοδιάγραμμα της κρίσης, αλλά με τη διευθέτησή του σβήνει ένα σκοτεινό σημείο που μας άφησε η ιστορία και ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ