Συνάντηση Παπούλια – Κυπριανού

Συνάντηση Παπούλια – Κυπριανού 

Τη θέση ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την Κύπρο δεν έχουν καμία σχέση με διάσωση και αλληλεγγύη διατύπωσε ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί -θα έλεγα- ότι εξαντλούν όλη τη σκληρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Κύπρου. Και είναι οι αποφάσεις που κατέστρεψαν, πρώτα και κύρια βέβαια, το χρηματοοικονομικό σύστημα στο νησί, αλλά και την οικονομία συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι τέτοιοι, που έχουν ουσιαστικά στραγγαλίσει και τις επιχειρήσεις.  Και δεν επιτρέπουν στην οικονομία να λειτουργήσει κανονικά,  με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση».

«Ήταν μια συμπεριφορά την οποία δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς.  Η επίκληση της αλληλεγγύης πλέον πήγε περίπατο», παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

«Δεν έχει καμιά σχέση πλέον με αλληλεγγύη, ούτε με διάσωση», συνέχισε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε ότι σε επίσκεψή του στο Στρασβούργο όλοι οι Ευρωπαίοι που συνάντησε «ήταν ξεκάθαροι ότι αυτό το πράγμα που συνέβη τους ξάφνιασε όλους και ήταν πολύ επικριτικοί  έναντι αυτών που πήραν αυτές τις αποφάσεις».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ