Μαξίμου:Δυσαρέσκεια για τη στάση του Κικίλια

Μαξίμου: Δυσαρέσκεια για τη στάση του Κικίλια

 

Μίνι ενδοκυβερνητική κρίση προκαλεί η πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι ο ίδιος ζήτησε την παραίτηση του κ. Κικίλια και εεπεσημαίνει ότι πρόκειται για κεντρική απόφαση. Ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι προς το παρόν το θέμα είναι σε εκκρεμότητα και θα τακτοποιηθεί μετά το Πάσχα. Ενδεικτικό είναι ότι ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Real Fm, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τόνισε ότι «το θέμα δεν έχει κλείσει».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν σύμφωνα με τον Real Fm ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια για την στάση και την συμπεριφορά του Ηλία Κικίλια. Όπως υποστηρίζουν, ο διοικητής του ΟΑΕΔ έχει φτιάξει ένα δικό του «παραμάγαζο», δεν έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και δεν έχει περάσει από το διοικητικό συμβούλιο επενδύσεις. Παράλληλα αναφέρουν ότι υπάρχει μία δυσαρμονία και ότι ο κ. Κικίλιας προωθεί μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ περίπου 100.000 διορισμούς.

Η στάση αυτή του Ηλία Κικίλια φαίνεται ότι “εκνεύρισε” το Μέγαρο Μαξίμου και το βράδυ της Κυριακής ελήφθη η απόφαση για άμεση παραίτηση. Ωστόσο τα χθεσινά τηλεφωνήματα από τους κυβερνητικούς εταίρους και η στήριξή τους στον διοικητή του ΟΑΕΔ «πάγωσαν» το θέμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τον Κικίλια

“Παγώνει” το θέμα αποπομπής του Κικίλια

Το παρασκήνιο της κόντρας Βρούτση-Κικίλια

Μένει μέχρι να φύγει;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ