• "Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος"

  7:38 μμ, Τρίτη 14 Φεβ 2012 7:38 μμ, Τρίτη 14 Φεβ 2012

  "Αποδεικνύεται ότι το νέο Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος", αναφέρει σε δηλώση της η πρώην υπουργός και διαγραφείσα βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη. "Δεν αποτελούν μονόδρομο μέτρα και πολιτικές που ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και καθιστούν μη βιώσιμη τη διαχείριση του χρέους", επισημαίνει.

  Επικαλούμενη μάλιστα, τις δηλώσεις του επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και του υποψήφιου των Σοσιαλιστών στις γαλλικές Προεδρικές εκλογές κάνει λόγο για επιβεβαίωσή της εκτίμησής της "ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο εντείνουν την ύφεση, διευρύνουν τα ελλείμματα, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή και αντιστρατεύονται την εξυπηρέτηση του χρέους ακόμα και μετά το PSI".

  Η κυρία Κατσέλη τονίζει στη δήλωσή της ότι η Ελλάδα γίνεται σήμερα το "εργαστήρι" για την αποδόμηση και κατάρρευση του Ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και την παγίωση νεοφιλελεύθερων συνταγών που είναι ατελέσφορες και υπονομεύουν τη βιώσιμη Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

  Η διαγραφείσα βουλευτής αναφέρεται στην απόφαση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών, να αποστείλουν στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει μια "εναλλακτική τρόικα" : Έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη που έχω κατ’ επανάληψη τονίσει δημόσια για ένα "Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Ελληνικής Οικονομίας".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα