ΒΙΝΤΕΟ – Κυπριανού: Ανησυχία για τις αποφάσεις στην Κύπρο

Κυπριανού: Ανησυχία για τις αποφάσεις στην Κύπρο 

 

Την έντονη ανησυχία του για τις αποφάσεις που επέβαλε η ΕΕ στην Κύπρο, αποφάσεις που, όπως είπε, θα έπρεπε να προβληματίζουν και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η λύση που επιλέχθηκε καταστρέφει την κυπριακή οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη χώρα, και δείχνει, όπως παρατήρησε, μία διαφοροποίηση της στάσης της ΕΕ αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.

«Αναζητάμε μια εναλλακτική επιλογή για να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του μνημονίου», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, μετά τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, να υπάρξει και «βεβιασμένη» λύση στο κυπριακό, ένα θέμα που όπως είπε, έχει να κάνει με την επιβίωση του νησιού.

«Υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή βεβιασμένη ενέργεια, η οποία θα οδηγούσε στην επιβολή λύσης στο Κυπριακό που να συγκρούεται με όσα έχουμε αποφασίσει μέχρι στιγμής», επεσήμανε.

Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η συζήτηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό έγινε σε «πολύ φιλικά πλαίσια», δηλώνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα παραμένει το βασικότερο στήριγμα του κυπριακού λαού για επανένωση».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ