Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του Άκη

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του Άκη

 

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη αύριο, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμ. 632/2013 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση, του πρώην υπουργού, επειδή, με το Ν. 3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό, του κ. Τσοχατζόπουλου, ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δίκαιη δίκη).

Και αυτό, επισημαίνουν οι αρεοπαγίτες, γιατί εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου για πρόσβαση σε όλη την διάρκεια της προδικασίας και στα δικαστικά συμβούλια για να υποβάλλει αντιρρήσεις και άλλα ένδικα μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία της επίμαχης δίκης, αρχίζει αύριο Δευτέρα και μαζί με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας έχουν παραπεμφθεί ακόμα 18 άτομα, μεταξύ των οποίων, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ