Στη Μανωλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Μανωλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα 

Στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας καταφθάνει νωρίς σήμερα το πρωί κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το περιστατικό πυροβολισμών εναντίον μεταναστών που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους στην περιοχή και ιδιαίτερα στην καλλιέργεια φράουλας, έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία, κινητοποιώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταφθάνει στην περιοχή αφενός για να επισκεφθεί τους μετανάστες που νοσηλεύονται στην περιοχή, αφετέρου για να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές για τις κινήσεις τους αναφορικά με το θέμα και να συνομιλήσει με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας. 

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Τασία Χριστοδουλοπούλου και Πάνο Λάμπρου, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Μαρματάκη και Ηλία Χρονόπουλο.

Στο θέμα αναφέρθηκε εκτενώς χθες, «ανοίγοντας» έτσι την ομιλία του στην Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για φαινόμενα που μας πηγαίνουν πίσω σε άλλες εποχές, αλλά και άλλους τόπους, καθώς στην Ελλάδα ποτέ δεν συνέβαιναν τέτοια πράγματα, ενώ κατά της Αστυνομίας καταφέρθηκε για τους χειρισμούς της η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου.

Η τελευταία κατήγγειλε την σύλληψη νοσηλευομένων μεταναστών και την προώθησή τους προς απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών της παραμονής τους στην χώρα εγγράφων, σκιαγραφώντας ως στόχο το να εκλείψουν οι μάρτυρες της απόπειρας δολοφονίας τους.

Αναρωτιόμενη γιατί η Αστυνομία δε νοιάστηκε ποτέ για την ύπαρξη αυτών των «σύγχρονων δούλων» στην Ηλεία, η βουλευτής έκανε λόγο για «φασιστική εκτροπή» του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια, ενώ προανήγγειλε δυναμική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το έγκλημα της Μανωλάδας να μην κουκουλωθεί… 

Πυρά κατά Σαμαρά και για την ΑΟΖ

Την ίδια ώρα, ασχολίαστες δεν αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τη σύζευξη των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας . «Το ζήτημα της εκμετάλλευσης και της ανακήρυξης της ΑΟΖ συνιστά μια πτυχή της εξωτερικής πολιτικής χώρας που απαιτεί προσεκτικούς κι ευαίσθητους χειρισμούς μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών.

Όχι εντυπωσιασμούς, εξωραϊσμούς και εκθέσεις ιδεών περί του ρόλου της Μεσογείου και της διεθνούς ακτινοβολίας της ενωμένης Ευρώπης», υποστήριξε η βουλευτής του κόμματος Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως «μοιάζει σαν ο κ. Σαμαράς να έχει αποφασίσει, μετά από το ενιαίο αμυντικό δόγμα, την ανακήρυξη του ενιαίου ενεργειακού δόγματος, με άγνωστες παραμέτρους και στοχεύσεις». Χαρακτήρισε δε, την στάση του «αμιγώς βερμπαλιστική» και πιθανότατα βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας.

Για «ανούσια μικροπολιτική για εσωτερική κατανάλωση», μίλησε από την πλευρά του ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και άμυνα του κόμματος Κώστας Ήσυχος, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού ως «δρόμο της αυτοκτονίας» και αντιπαραβάλλοντας τη «συνεκτική, συνολική, εναλλακτική πρόταση για μία πολυδιάστατη ενεργειακή, φιλειρηνική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ