Νομοσχέδιο-σκούπα

Νομοσχέδιο-σκούπα

Σε δύο δόσεις αντί των τριών που ισχύει σήμερα, αλλά με προκαταβολή μόνο 10 ευρώ, αντί του 40% της οφειλής σήμερα, θα πληρώνεται στο εξής ο ΦΠΑ, σύμφωνα με ρύθμιση που θα υπάρχει στο νομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο θα ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα ώστε να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων των 8,8 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο θα επιτρέπει:

– Την αποσύνδεση της υποβολής από την καταβολή του ΦΠΑ. Ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση ανά τρίμηνο στις 20 του μηνός, χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής του 40% του φόρου που υπάρχει σήμερα, καταβάλλοντας μόνο 10 ευρώ.

– Τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές. Ετσι θα χαρακτηρίζονται οι οφειλές όταν διαπιστωμένα ο οφειλέτης δεν έχει περιουσιακά στοιχεία.

– Την αύξηση του ορίου οφειλών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε φορολογούμενους από τις 5.000 που είναι σήμερα στις 10.000 ευρώ.

– Τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 48 δόσεις.

– Τη διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών, έτσι ώτσε να επιταχύνονται οι διαδικασίες και να μην καταλήγουν όλες στα φορολογικά δικαστήρια.

– Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων με όλες τις φορολογικές αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ και των τελωνείων καθώς και αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

– Τη μείωση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (χαράτσι) κατά 15% και την παράταση της είσπραξής του μέσω ΔΕΗ έως το τέλος του χρόνου.

– Τη ρύθμιση, με περίοδο χάριτος 4 ετών, των ενήμερων στεγαστικών δανείων νοικοκυριών που έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος 20% από το 2010 και των οποίων το ετήσιο καθαρό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

– Σειρά μέτρων για περαιτέρω άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

– Τις ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την απόλυση 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ