Ο Βρούτσης δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο Βρούτσης δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

 

Δεκτή επί της αρχής έκανε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, τα έσοδα του οποίου θα είναι από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

 

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «με αυτήν την πρωτοβουλία νομοθετούμε για το μέλλον» προσθέτοντας:

 «Η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας θα είναι ένα νέο έσοδο υπέρ των μελλοντικών συνταξιούχων».

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση της πρότασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έδωσε έμφαση στην ενίσχυση των κοινωνικών ταμείων. Επικαλούμενος μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «κάνουν ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία την πρόταση αυτή του ΠΑΣΟΚ».

 

«Με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων κάνουμε μια νομοθετική πράξη επιβεβαίωσης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η χώρα μας αποκτά ένα πλεονέκτημα να λειτουργήσει ως παίκτης σε ένα άλλο γεωπολιτικό επίπεδο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία στην Ανατολική Μεσόγειο να διαμορφώσουμε έναν ενιαίο χώρο ενεργειακό ασφάλειας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ συμπλήρωσε:

 

«Το τρίγωνο Ελλάδας -Ισραήλ- Κύπρου είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να λάβουμε υπόψη το πολύ μεγάλο αμερικανικό ενδιαφέρον το οποίο φάνηκε από τη διαιτησία που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο,τι κάνουμε είναι απολύτως συμβατό με τη θέληση μας να έχουμε καλή γειτονία με την Τουρκία».

 

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μάς δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα εθνικής ανασυγκρότησης. Είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης νέου τύπου… Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα αποδεχτεί την πρόθεση αυτή και η Βουλή θα ψηφίσει μια πρωτοβουλία που υπερβαίνει κατά πολύ την κυβερνητική πλειοψηφία γιατί είναι μια πράξη εθνικής ενότητας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ