Μηνυτήρια αναφορά από τον Σταυρογιάννη

Μηνυτήρια αναφορά από τον Σταυρογιάννη

 

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν ο βουλευτής Φθιώτιδος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Νίκος Σταυρογιαννής και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιώργος Νούλας, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση πιθανών αδικημάτων μετά τις δηλώσεις πολιτικών Αρχηγών ότι ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε το «ναυάγιο» της συγχώνευσης μεταξύ της Ε.Τ.Ε και Eurobank.

Ακολουθεί η αναφορά που κατέθεσαν οι κ.κ. Σταυρογιάννης και Νούλας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ

1. Μιχαήλ Γιαννάκη, Γραμματέα του κόμματος «Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση» και

2. Νικόλαου Σταυρογιάννη, Βουλευτή, κατοίκων Αθηνών (Λέκκα 3-5).

Αθήνα, 9 Απριλίου 2013

1. Κατά τη Συνεδρίαση της Βουλής «ΙΕ΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΞ΄, ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013» έτσι όπως πιστοποιείται στα επισυναπτόμενα πρακτικά της (σχετ. 1 και 2), ο Πρόεδρος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, του μετέφερε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν πριν από μέρες, ότι η ΤΡΟΪΚΑ δημιουργεί πρόβλημα και δεν δέχεται την συγχώνευση μεταξύ των Τραπεζών Eurobank-Εθνικής μάλιστα επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της συζήτησης αυτής που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών πριν από λίγες ημέρες και το πρόβλημα που δημιούργησε η ΤΡΟΪΚΑ το ανέφερε και στο ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι στην επίσημη σελίδα του Κόμματος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» δεν αναφέρεται το πρόβλημα που δημιούργησε η ΤΡΟΪΚΑ, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος. Το μόνο που αναφέρεται για την συγκεκριμένη συνάντηση στην επίσημη σελίδα του κόμματος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», είναι η επισήμανση ότι «έχουμε συγχωνεύσεις τραπεζών χωρίς να έχουμε τις εκθέσεις της Black Rock. Έχουμε αποφάσεις για άσκηση οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής στο Eurogroup χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση» (σχετ.3). Ενώ στο ΑΠΕ δεν ανευρέθη, από έναν σύντομο έλεγχο που κάναμε, δήλωση με σχετικό περιεχόμενο. Επιπλέον, στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA την 8η Απριλίου 2013 ο επικεφαλής του «’Άρματος Πολιτών» και βουλευτής κ. Γιάννης Δημαράς δήλωσε ότι: «Πριν από 8 ημέρες όταν ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα ο υπουργός Οικονομικών του αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να γίνει η συγχώνευση Εθνικής – Eurobank, γιατί δεν το θέλει η τρόικα». Επιπλέον ο κ. Καμμένος στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής επισημαίνει ότι «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρεμβαίνει για τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται και επηρεάζουν τις μετοχές. Για αυτό ζητάμε τον έλεγχο του τι έγινε σήμερα. Εάν νομίζετε ότι σήμερα δεν έγινε τίποτα όταν μια τράπεζα όπως η Eurobank ξεκινάει στο limit downν στο μείον τριάντα και κλείνει στο συν τριάντα, ότι κάποιοι που αγόρασαν στο μηδέν ένα και πούλησαν στο μηδέν δυο, διπλασιάζουν τα χρήματα τους, τότε πραγματικά λυπάμαι» (σχετ. 2).

Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και οι επισημάνσεις της Βουλευτού Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγάνα, στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής, η οποία επισημαίνει παραλείψεις και παράβαση του Νόμου, μεταξύ άλλων, 3340/2005 για μη ενημέρωση του κοινού, παράβαση καθήκοντος και διοικητική παράβαση, η οποία τιμωρείται με πρόστιμο έως 500.000€. Επιπλέον επισημαίνει για αδίκημα κατάχρησης αγοράς σύμφωνα με το Νόμο 3440/2005. Τέλος, διαπιστώνει την ύπαρξη του αδικήματος της χειραγώγησης με τους όρους που αναφέρει στην εν λόγω συνεδρίαση (σχετ. 4). Με βάση τις ανωτέρω εξελίξεις κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας από τον Βουλευτή του κόμματός μας «Νέα ΜΕΡΑ» Ι. Κουράκο, η οποία φέρει αριθμό 1306/37.9-4-2013 (σχετ. 5). Επίσης εξεδόθη Δελτίο Τύπου, από το Κόμμα μας «Νέα ΜΕΡΑ» με σχετικό περιεχόμενο (σχετ. 6).

2. Κατόπιν αυτού και επειδή οι εν λόγω Τράπεζες είναι ανώνυμες εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρακαλούμε να διερευνήσετε αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα σχετικά με την γνώση και χρήση της ανωτέρω εμπιστευτικής πληροφορίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ