Ο Αβραμόπουλος απαντά στον Σόιμπλε

Ο Αβραμόπουλος απαντά στον Σόιμπλε

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αναφορά  του Γερμανού υπουργού Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε:

“Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την ελληνική πολιτεία.

Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων.

Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού”. 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σόιμπλε δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι “η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό”. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ