• «Εμφύλιος» στη ΔΗΜΑΡ

  7:58 μμ, Τρίτη 09 Απρ 2013 7:58 μμ, Τρίτη 09 Απρ 2013

  «Εμφύλιος» στη ΔΗΜΑΡ

  Το Αριστερό Δίκτυο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την ΔΗΜΑΡ, αλλά και προσωπικά στους κ.κ. Στουρνάρα και Μανιτάκη.

  Στο συγκεκριμένο κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα ipyxida.gr, αναφέρεται ότι στη σημερινή κυβέρνηση είναι παρούσες πολιτικές που εξάντλησαν τις αντοχές του λαού και διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό. Παράλληλα, σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank επιβεβαιώνει την πολιτική ανεπάρκεια του Γιάννη Στουρνάρα να οργανώσει το οικονομικό επιτελείο της χώρας για την επόμενη μέρα και τον χαρακτηρίζει ως ανεξέλεγκτο και απρεπή. Συνεχίζει τονίζοντας ότι ο κ. Μανιτάκης φαίνεται να ματαιοπονεί με τα εναλλακτικά σχέδια για την διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ για την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζει ότι οφείλει να επανεκτιμήσει τη στάση της.

  Ολόκληρη η επιστολή του Αριστερού Δικτύου:

  "Πολιτικές οι οποίες εξέφρασαν και υπηρέτησαν το «συνεπή» πυρήνα του οικονομικού και κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, διαμόρφωσαν καταστροφικά καταναλωτικά πρότυπα, εξάντλησαν τις αντοχές του λαού μας και διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό είναι παρούσες και στη σημερινή κυβέρνηση .

  Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank επιβεβαιώνει την πολιτική ανεπάρκεια του Γιάννη Στουρνάρα να οργανώσει το οικονομικό επιτελείο της χώρας για την επόμενη μέρα με βάση την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Οι επιλογές του θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού. Ο Γιάννης Στουρνάρας, ανεξέλεγκτος και απρεπής, εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, αν δεν παραιτηθεί πρέπει να παυτεί, για να περιοριστεί η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες αυτού του τόπου.

  Κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης ακυρώνεται από τους μηχανισμούς που διαμορφώθηκαν από τις κυβερνήσεις που φέρανε τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα.

  Η ΝΔ δεν αποτελεί στρατηγικό μας εταίρο και φαίνεται πως μαζί με τους μηχανισμούς του παρελθόντος να αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και αλλαγών που οφείλουμε να κάνουμε.

  Το χαράτσι έγινε χαρατσάκι. Όλα όσα τόσο καιρό υποσχόμασταν στον Ελληνικό Λαό πάνε στράφι από την ανεπάρκεια του συστήματος.

  Ο κ. Μανιτάκης φαίνεται να ματαιοπονεί παρουσιάζοντας εναλλακτικά σχεδία και προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

  Δεν θα μπορέσει να έχει αποτέλεσμα, όχι γιατί δεν είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις του αλλά γιατί δεν εξυπηρετούνται οι πολιτικές των εταίρων μας. Το κομματικό κράτος είναι διάχυτο σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Η αντίληψή για την επιβολή μέτρων οριζοντίου χαρακτήρα είναι ασύμβατη και με την συμφωνία των τριών κομμάτων και με τις προγραμματικές αρχές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

  Η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει άμεσα να πρωτοστατήσει στην αποκομματικοποίηση του κράτους. Με έναν νόμο που δεν θα έχει κόστος ούτε ένα ευρώ για τον Έλληνα πολίτη.

  Βέβαια οι κόκκινες γραμμές, όταν αδυνατούν να επηρεάσουν την ασκούμενη πολιτική, τροφοδοτούν ….τις θεατρικές επιθεωρήσεις.

  Η Δημοκρατική Αριστερά μπαίνοντας στην κυβέρνηση, συνεισέφερε το Ηθικό Αποθεματικό της Αριστεράς.

  Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να το κατασπαταλά.

  Η Δημοκρατική Αριστερά αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική οφείλει, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια μελών της, να επανεκτιμήσει τη στάση της.

  Δημοκρατική Αριστερά

  Αριστερό Δίκτυο"

  Πηγή: ipyxida.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα