Τι είπαν Βενιζέλος-τρόικα

Τι είπαν Βενιζέλος-τρόικα

 

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της τρόικας. Ωστόσο τα 45 λεπτά της συνομιλίας τους αφιερώθηκαν στο Δημόσιο.

Επίσημα στις δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το δημόσιο, πίσω από τις κλειστές πόρτες η τρόικα σύμφωνα με τον Real Fm, τόνισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «ως χώρα δεν κάνετε όσα έχετε ήδη συμφωνήσει».

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ανέφεραν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν υπάρχει πρόοδος και κάθε φορά που έρχονται αισθάνονται ότι έχει γίνει ένα βήμα, προς τα πίσω. «Είχαμε πει ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν από το δημόσιο κι εσείς δεν μας δίνετε καμία συγκεκριμένη πρόταση για το ποιοι θα μπουν σε κινητικότητα, ποιοι θα φύγουν και με ποιον τρόπο», φαίνεται να είπε η τρόικα, σύμφωνα με τον Real Fm.

Αναφορικά με το θέμα των τραπεζών η τρόικα έριξε το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση για το «ναυάγιο» της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank. Οι εκπρόσωποι της τρόικας είπαν χαρακτηριστικά: «Εσείς βιαζόσασταν να ανακεφαλαιοποιήσετε τις τράπεζες και ενώ έχουν έρθει τα χρήματα, ξαφνικά οι δύο τράπεζες την Κυριακή το βράδυ ζήτησαν παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Real Fm, απαντώντας στην τρόικα για το Δημόσιο έκανε λόγο για συντεχνίες που καθυστερούν τις αλλαγές και τόνισε ότι δεν μπορεί κάθε δύο – τρεις μήνες να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό γιατί έτσι «μπλοκάρουν» συγκεκριμένα θέματα.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος είπε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέα μέτρα και εκείνοι φαίνεται να του απάντησαν: «γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε διαρθρωτικές αλλαγές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ