Παπαδημούλης: Κίνδυνος αφελληνισμού των τραπεζών

Παπαδημούλης: Κίνδυνος αφελληνισμού των τραπεζών

 

Ορατός είναι, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κίνδυνος αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι μετά την αναστολή συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank «μεγαλώνει ο κίνδυνος οι τράπεζες αυτές να περάσουν, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε ξένα χέρια έναντι πινακίου φακής, όταν θα ξαναπουληθούν».

Προειδοποίησε επίσης ότι ο αφελληνισμός της Εθνικής, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα, «θα κάνει τέτοια ζημιά στην ανάπτυξη που ακόμη δεν είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε».

Ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «έχει προσχωρήσει στην τακτική του ‘ναι σε όλα’», προσθέτοντας πως «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι τελικά γίνεται αυτό που θέλει η τρόικα».

Σημείωσε τέλος πως οι τράπεζες που λειτουργούν ουσιαστικά με δημόσιο χρήμα, πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο, υπό την διοίκηση ικανών ανθρώπων που θα τις χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης και θα συμβάλλουν στον τερματισμό της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ