Τι συζητούν στο Μαξίμου

Τι συζητούν στο Μαξίμου

 

Tα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εκκρεμότητες που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα βρίσκονται στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη αυτή την ώρα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ παρόντες είναι ο γραμματέας υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος και ο Δημήτρης Βαρζόπουλος, υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αποχώρησαν πριν από λίγο ο υπουργός Αναπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς κάτι που υπονοεί ότι στη σύσκεψη πιθανότατα συζητήθηκαν και θέματα που αφορούσαν στα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.  

Στη σύσκεψη γίνεται συζήτηση αναφορικά με τις προτάσεις που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η φράση υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος χθες το βράδυ έλεγε ότι “όλα είναι ανοιχτά” και ότι δεν έκλεισε τίποτα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αυτό δεν τους προκαλεί έκπληξη και κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα κρατήσουν και δεν θα ολοκληρωθούν σε 1-2 μέρες.

Στις 7 το απόγευμα ο κ. Στουρνάρας θα έχει νέα συνάντηση με την τρόικα ενώ τους εκπροσώπους των δανειστών θα δεχθεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή στις 11 το πρωί .

Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να κλείσουν με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα και αυτό που επιδιώκουν σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα είναι να έχουν κλείσει τα θέματα μέχρι τις 12 Απριλίου, οπότε και πραγματοποιείται το άτυπο Eurogroup στην Ιρλανδία, στο οποίο θα συζητηθεί η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, που έχει ήδη καθυστερήσει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ