“Ενημερώστε μας για το PSI”

“Ενημερώστε μας για το PSI”

 

Με αίτημά τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητούν να παραστεί ο Διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με σκοπό να ενημερωθούν για το κρίσιμο ζήτημα των ζημιών που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του PSI.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάνος Κουρουμπλής και 16 βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής  κατέθεσαν επιστολή της άνω Επιτροπής , με σκοπό να διερευνηθούν καίρια ζητήματα σχετικά με τη μεγάλη ζημία που υπέστησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να μετατρέψει αυθαίρετα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή τα διαθέσιμά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία εν συνεχεία «κουρεύτηκαν».

 

Συγκεκριμένα στην κατατεθείσα επιστολή οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ενώ, “όπως προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν ορίζεται ρητά η υποχρέωση μετατροπής του ρευστού των Ταμείων σε ομόλογα, πάρα ταύτα η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να ενημερώσει τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και εν μέσω κρίσης, επένδυσε το 80% των διαθεσίμων τους, ενώ ήταν γνωστό ότι επίκειται το περιβόητο «κούρεμα»”

 

Για τον λόγο αυτό οι βουλευτές αιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 41 Α του κανονισμού της Βουλής να παραστούν ενώπιον συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών τόσο ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος όσο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί το ως άνω ζήτημα. Παράλληλα, οι υπογράφοντες ζητούν και από τους βουλευτές άλλων κομμάτων, μέλη της εν λόγω Επιτροπής, να στηρίξουν το αίτημά τους.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι κ.κ. βουλευτές Κουρουμπλής Παναγιώτης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Βαλαβάνη Όλγα – Νάντια, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Γάκης Δημήτριος, Γελαλής Δημήτρης, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Διακάκη Μαρία, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Σαμοΐλης Στέφανος, Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία, Μαριάς Επαμεινώνδας (Νότης), Μιχελογιαννάκης Ιωάννης και Νικολόπουλος Νικόλαος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ