ΠΑΣΟΚ:Προκάλεσε σκόπιμα ο Κασιδιάρης

ΠΑΣΟΚ:Προκάλεσε σκόπιμα ο Κασιδιάρης

 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ τη συνεδρίαση της προκαταρκτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και κάνουν λόγο για σκοπιμότητα από την πλευρά του Ηλία Κασιδιάρη.

“Το χυδαίο επεισόδιο που προκάλεσε σκόπιμα και προετοιμασμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθιστά επείγουσα την ανάγκη για πραγματική και όχι ρητορική αντίδραση των Κομμάτων του συνταγματικού τόξου”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές, λένε, ότι με “τέτοιες επιδείξεις αντικοινοβουλευτικού «τσαμπουκά» η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να εμφανιστεί ως εκφραστής της αντισυστημικής οργής ενός μέρους της κοινής γνώμης”.

Στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αξιοποιούν τις αδράνειες και την παθητικότητα του θεσμικού συστήματος της χώρας, προκειμένου να καταστήσουν de facto αποδεκτή την αμφισβήτηση της δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ήδη τη σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή προκειμένου να ληφθούν επιτέλους τα αναγκαία μέτρα. Δηλαδή:

Α. Η ψήφιση της ολοκληρωμένης νομοθεσίας κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας (σχετική πρόταση νόμου έχει ήδη κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ)

Β. Η αυστηροποίηση και κυρίως η εφαρμογή των πειθαρχικών κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Γ. Η ομόθυμη και διαρκής πολιτική καταδίκη των φαινομένων αυτών, από όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.

Δ. Ο έλεγχος της διείσδυσης των φιλοναζιστικών και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων σε κρίσιμους  θεσμικούς χώρους όπως τα σώματα ασφαλείας, η Εκπαίδευση, η Εκκλησία κ.ο.κ.

 

Παράλληλα, στην Ιπποκράτους αναφέρονται και στη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική, βάζοντας στο στόχαστρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.  Το γεγονός, λένε, ότι η προκαταρτική Επιτροπή εμφάνισε την Πέμπτη “δυο διαφορετικές εικόνες, την εικόνα μιας «αρένας» το πρωί και την εικόνα μιας «Βουλής των Λόρδων» το απόγευμα, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ποιες ήταν οι αιτίες της πρωινής κατάστασης”.

Προσθέτουν, επίσης, πως το γεγονός ότι οι “δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ. Δρίτσας και Κοντονής) αναγκάστηκαν να κάνουν δήλωση μετάνοιας για τη κοινοβουλευτικά ορθή στάση τους στην απογευματινή συνεδρίαση (από την οποία απουσίαζε η κα. Κωνσταντοπούλου) δείχνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά δύσκολες”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ