Τσίπρας:Ανατριχιαστικό το «ευρώ πάση θυσία»

Τσίπρας: Ανατριχιαστικό το «ευρώ πάση θυσία»

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Την Λάρισα, και συγκεκριμένα το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, την 110 Πτέρυγα Μάχης και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην περιοχή, επισκέπτεται σήμερα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μία μέρα μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επιχειρώντας να διασαφηνίσει τις θέσεις του κόμματός του γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε αυτήν, αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και κάθε έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς που τη στηρίζουν ξεχωριστά, ξεκαθάρισε πως σε αντίθεση με το «απολυτίκιο του ναι» που ψάλλουν οι «τρεις ιεράρχες που ελέω Μέρκελ κυβερνούν την χώρα», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνθηκολογήσει και να πει ναι στα μνημόνια, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Υποστηρίζοντας ότι «φετίχ» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σωτηρία της χώρας και πως μέλημά του είναι «η σωτηρία της Ελλάδας μέσα στο ευρώ και όχι η σωτηρία του ευρώ στην Ελλάδα», ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι το νόμισμα δεν αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το θέμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα υπάρχει λιτότητα, αλλά να αποκρουστεί η λιτότητα.

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη φράση «ευρώ πάση θυσία», προέβλεψε ότι ο ευρωσκεπτικισμός θα γίνει δικαίως πλειοψηφία και προϊδέασε για διαπραγμάτευση που ισούται με σύγκρουση, παραθέτοντας ως απαραίτητες προϋποθέσεις, την ύπαρξη μίας αποφασισμένης κυβέρνησης με πίστη στο ότι μπορεί να κερδίσει, την στήριξη από τον λαό και την ύπαρξη ήδη των κατάλληλων συμμαχιών.

Τούτων δοθέντων, έθεσε εκ νέου το θέμα των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν αναζητά κάποιο «κόλπο» για να τις προκαλέσει, αλλά και εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί. Υποστήριξε άλλωστε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία αριστερή και μάλιστα ριζοσπαστική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και έχουν συγκροτημένη στάση απέναντι στα μνημόνια.

Προϊδέασε άλλωστε ακόμα και για επιλογές έξω από τα «πολιτικά ορθά» υπό τις παρούσες συνθήκες, δηλώνοντας πάντως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει σούπερ μάρκετ».

Σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κατόπιν το πέρασμά τους σε δημόσιο έλεγχο, την αλλαγή των διοικήσεών τους και τέλος μία νέα σεισάχθεια, ως προς τη ρύθμιση των δανείων.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη που υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ενημέρωση για τυχόν αλλαγή στον σχεδιασμό συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank, αναρωτιόμενος «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, πού λαμβάνονται οι αποφάσεις και πότε θα ενημερωθούν σχετικά».

Λάβρος υπήρξε ο κ.Τσίπρας απέναντι σε όσα γίνονται στο ΤΑΙΠΕΔ, κάνοντας λόγο για διοίκηση που συνεδριάζει στην αγγλική γλώσσα και αρνείται να δώσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι κρύβει…

Την κατηγόρησε ακόμα για «εκπαραθύρωση» όσων έχουν διαφορετική άποψη, αλλά και για λειτουργία του Ταμείου έξω από τα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας, εκτός ελέγχου.

Ερωτηθείς για την προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης, που όμως θα αποτύχει, κάνοντας λόγο για κραυγαλέα στοιχεία.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ