Οι θέσεις του Βενιζέλου στη σύσκεψη των αρχηγών

Οι θέσεις του Βενιζέλου στη σύσκεψη των αρχηγών

 

Όλα τα θέματα που θα τεθούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει να μην διαρρεύσουν πληροφορίες από αυτή την συναντήση, καθώς ό,τι έχει να πει θα τα πει ο ίδιος στην σύσκεψη.

Στην Ιπποκράτους λένε ότι θα πρέπει σε όλα τα ζητήματα που θα συζητηθούν με την τρόικα-μεταξύ των οποίων και το “χαράτσι”- να υπάρξει συμφωνία και των τριών κυβερνητικών εταίρων. Ο κ. Βενιζέλος βεβαίως θα επιμείνει στη θέση του για θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη ο κ. Βενιζέλος θα θέσει θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης και του καλύτερου συντονισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, μπαίνει στο τραπέζι του διαλόγου και το θέμα αλλαγής πολιτικών προσώπων.

Στην Ιπποκράτους λένε ότι ο ανασχηματισμός-ο χρόνος και ο τρόπος-είναι στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού, ωστόσο επισημαίνουν ότι όταν υπάρχει κυβέρνηση που στηρίζεται από τρία κόμματα, τότε και οι τρεις εταίροι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα σε αυτές τις αλλαγές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ