Παναγιωτόπουλος: Χρωστάμε πολλά στις ένοπλες δυνάμεις

Παναγιωτόπουλος: Χρωστάμε πολλά στις ένοπλες δυνάμεις

Τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει σε γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό πεδίο η κοσμογονία που συντελείται στα θέματα της οικονομίας επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου για την Άμυνα και την Ασφάλεια «EXPOSEC DEFENSEWORLD 2013», που γίνεται στην Αθήνα και διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως τόνισε ο Υπουργός «ακόμα και ο πλέον δύσπιστος ή και ο εξαιρετικά συντηρητικός,  αντιλαμβάνεται πως οι ραγδαίες ανατροπές που συντελούνται στο πεδίο των οικονομικών εξελίξεων και μεγεθών, έχουν άμεσες κοινωνικές επιπτώσεις αλλά και τεράστιες επιπτώσεις σε θέματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως υπέρτατο αγαθό, που προηγείται της οικονομίας, την εθνική και την εσωτερική ασφάλεια. Για αυτό –όπως είπε «είμαστε υποχρεωμένοι σαν Ελληνική πολιτεία να εξασφαλίζουμε τα υπέρτατα αγαθά της εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας σε κάθε Έλληνα πολίτη». 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε καθοριστικής και ιστορικής σημασίας την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στη διαδικασία εθνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης σε μια περίοδο που έγιναν οδυνηρές αλλά αναγκαίες περικοπές. «Και είναι προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε  «που διατηρούν υψηλά το αξιόμαχο, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το φρόνημα και αποτελούν το βασικό πυλώνα της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία, την εθνική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και το σεβασμό των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Καταλήγοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε «ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι χρωστάμε πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις» και διαβεβαίωσε «ότι η πατρίδα και η κυβέρνηση έχουν συνείδηση για αυτά και από τις πρώτες στιγμές της οικονομικής ανάκαμψης τα οφειλόμενα θα αποδοθούν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ