BINTEO-Όλη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

BINTEO-Όλη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις παραχώρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

Την τακτική της ολομέτωπης επίθεσης ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της σημερινής άφιξης της τρόικας στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με σκληρές εκφράσεις για το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας κάνοντας λόγο για «άγρια συμμορία με λευκά κολάρα που κάνουν επέλαση στην Ελλάδα με σκοπό να την μετατρέψουν σε αποικία του χρέους».

Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να λέει σε όλα ναι και να ευχαριστεί την κυρία Μέρκελ, ενώ αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει πρωθυπουργός. Σε ό,τι αφορά τον κ. Κουβέλη, είπε ότι «δηλώνει παρών στις ψηφοφορίες στην ουσία στηρίζει τα “ναι σε όλα” της κυβέρνησης προς την τρόικα».

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι στη διάρκεια της νέας διαπραγμάτευσης με τους ξένους ελεγκτές η ελληνική πλευρά θα πει τελικά «ναι» στο «χαράτσι», στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις.

«Είναι ανιστόρητοι», πρόσθεσε, «δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά “όχι”». Παρατήρησε ακόμη πως «είναι γελοίο να ζητούν να τους εμπιστευτούμε τις ζωές μας, να πιστέψουμε ότι διαπραγματεύονται σκληρά».

«Η δική μας στάση είναι: αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση. Πριν γίνει έρημη χώρα η Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε τροπάριο έναντι στους επικυρίαρχους. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε μετακομίζοντας από την αριστερά στη συνενοχή. Είμαστε έτοιμοι ως κυβέρνηση να οικοδομήσουμε τις κατάλληλες συμμαχίες για να αντιστρέψουμε τον εκβιασμό και να σταματήσουμε την καταστροφή» διευκρίνισε, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Δείτε τα βίντεο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ