«Ανακωχή» για 24 ώρες στην προανακριτική επιτροπή

 «Ανακωχή» για 24 ώρες στην προανακριτική επιτροπή 

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

«Ανακωχή» για 24 ώρες κήρυξαν Μαρκογιαννάκης – Κωσταντοπούλου στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς μετά από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Δευτέρας, όταν οι δυο βουλευτές αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, η συνεδρίαση της Τρίτης ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα.

Τα βλέμματα βέβαια όλων είναι πια στραμμένα στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου έχει κληθεί να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφού ως υπουργός Οικονομικών παρέλαβε το περίφημο στικάκι από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εν συνέχεια το παρέδωσε στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Βενιζέλος είναι το πρώτο από τα πολιτικά πρόσωπα που θα περάσουν το κατώφλι της προανακριτικής, ενώ σειρά παίρνουν οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Από ότι φαίνεται πάντως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα κληθεί ούτε την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της προανακριτικής κ. Σπύρος Χαλβατζής ζήτησε η κατάθεση του κ. Παπανδρέου να μεταφερθεί μια εβδομάδα αργότερα αφού την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να παρίσταται στο συνέδριο του ΚΚΕ. Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου στους σχεδιασμούς της Επιτροπής είναι ο πρώην υπουργός να κληθεί να καταθέσει τελευταίος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητήσει να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και η στενή συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη. 

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώπιον της επιτροπής βρέθηκε ο κ. Στέλιος Γιαννικόπουλος, συνεργάτης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι την άνοιξη του 2010, τον προσέγγισε κάποιος, προκειμένου να παραδώσει στις ελληνικές Αρχές την λίστα Λαγκάρντ, έναντι αμοιβής ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες. 

«Ένας νέος άντρας, όχι πάνω από 50 ετών, με πλησίασε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά δεν θυμάμαι κάτι παραπάνω» φέρεται να υποστήριξε ο κ. Γιαννικόπουλος, προκαλώντας αγανάκτηση στους βουλευτές.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο μέλους της Επιτροπής: «Τραβάμε τα μαλλιά μας με αυτά που ακούμε, δεν είναι δυνατόν να μην θυμάται. Μας δουλεύει».

Για σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει ο προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου για θέματα σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Σταύρος Παπασταύρου.

Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ