Οι ΥΠΕΞ που “άδειασαν” τους “τσάρους”

Οι ΥΠΕΞ που “άδειασαν” τους “τσάρους”

 

Φαίνεται τελικά ότι υπάρχει διάσταση απόψεων και διαφορετική πολιτική σκέψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των υπουργών Εξωτερικών σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης.

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόσο ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικων Φρανς Τίμερμανς όσο και ο Σουηδός ομόλογός του Καρλ Μπιλντ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών “άδειασε” κυριολεκτικά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ,υπουργό Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup.

Ο κ.Τίμερμανς  απέρριψε κατηγορηματικά τα περί επανάληψης του κυπριακού «μοντέλου» κουρέματος καταθέσεων και σε άλλες χώρες, που είχε υπονοήσει ο συμπατριώτης του.

Λίγες μέρες νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ ρωτήθηκε να σχολιάσει παλαιότερη πρόβλεψη του υπουργού Οικονομικών της Σουηδίας ότι «η Ελλάδα σε έξι μήνες θα έχει βγει απ’ την ευρωζώνη». Ο κ. Μπιλντ τόνισε λοιπόν ότι «είναι ένα δείγμα ότι και οι υπουργοί κάνουν λάθος!», σημειώνοντας πως τότε είχε διαφωνήσει με τον συνάδελφό του και τώρα θα έχει την ευχαρίστηση να του πάει απ’ τη χώρα μας ως δώρο «ένα ελληνικό ευρώ».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ