ΝΔ:Πρωταπριλιά στον ΣΥΡΙΖΑ με λόγια της Πεντάρας

ΝΔ:Πρωταπριλιά στον ΣΥΡΙΖΑ με λόγια της Πεντάρας

 

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων, η Συγγρού εξέδωσε non paper , σημειώνοντας:”Πρωταπριλιά στον ΣΥΡΙΖΑ με λόγια της Πεντάρας”

 “Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Στον  ΣΥΡΙΖΑ θέλουν  την έξοδο από το ευρώ  και την  επιστροφή στη δραχμή. Αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό θα σήμαινε την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού, επιμένουν να προσπαθούν να τον παραπλανήσουν με λόγια της πεντάρας”, αναφέρει η Συγγρού.

 

Στη ΝΔ επισημαίνουν ότι την επιστροφή στη δραχμή ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, όταν τόνισε ότι: «στην Κύπρο συζητάνε το ενδεχόμενο και εκτός ευρώ…. εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μια τρομοκρατία για το θέμα». Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περί επιστροφής σε μια υποτιμημένη δραχμή, προανήγγειλε χθες βράδυ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ότι «εμείς θα κάνουμε εθνικοποίηση των τραπεζών».  Απόφαση δηλαδή που, όπως λένε, αυτομάτως οδηγεί εκτός ευρωζώνης.

 

Όμως, ο κ. Λαφαζάνης, υπογραμμίζουν στη ΝΔ, δεν είναι ο “μόνος που δεν τον τρομάζει η κατάρρευση μισθών, συντάξεων, ακίνητων και κινητών αξιών των ελλήνων πολιτών που θα προκαλούσε η  επιστροφή σε ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και ο διεθνής απομονωτισμός που θα βίωνε η χώρα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο”. Στην ίδια γραμμή, αναφέρουν, κινούνται και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γ. Τόλιος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm, είπε: «ναι στο εθνικό νόμισμα. Οργανωμένα και να φύγουμε από μια φοβία…Δεν έχουμε δρόμο άλλο μπροστά μας από αυτή την επιλογή (εθνικό νόμισμα).»

 

“Καλέσαμε τις προηγούμενες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος, Α. Τσίπρα, αν δεν μπορούν να ακούσουν τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας, τη φωνή της κοινής λογικής και του εθνικού συμφέροντος, ας ακούσουν ορισμένα από τα δικά τους στελέχη”, τονίζει η ΝΔ. Όπως τον Γιάννη Μηλιό, ο οποίος, όπως σημειώνουν στο non paper, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά τους συντρόφους του ότι η πρόταση τους για έξοδο από το ευρώ θα σήμαινε πολλαπλάσια δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

 

“Χαρακτηριστικά, ο κ. Μηλιός τόνισε ότι «οποιαδήποτε υποτίμηση και η νομισματική υποτίμηση είναι μείωση του μισθού, μείωση της περιουσίας». Η άποψη που εξέφρασε ο κ. Μηλιός είναι ένα ακόμη χαστούκι στην αδιέξοδη ρητορική του «καμία θυσία για το ευρώ»  που υποστηρίζει ο Α. Τσίπρας  και έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Γ. Σταθάκη, ο οποίος μόλις την περασμένη Παρασκευή προέβλεψε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ που προτείνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε νέα και σκληρότερα Μνημόνια αλλά και δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών σε επίπεδα Ρουμανίας”, καταλήγει η ΝΔ στο σχετικό non paper. 

 

Διαβάστε επίσης

 

ΝΔ:Nα σιωπήσουν ο Τσίπρας και οι συνιστώσες

ΣΥΡΙΖΑ:Πρωταπριλιάτικες oι ανακοινώσεις της ΝΔ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ