Σκουρλέτης:Θα πει «όχι» στο κούρεμα καταθέσεων η κυβέρνηση;

Σκουρλέτης: Θα πει «όχι» στο κούρεμα καταθέσεων η κυβέρνηση;

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Την στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικα λίγο πριν επιστρέψουν στην χώρα μας οι εκπρόσωποι της τελευταίας, εξακολουθεί να αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνοντας το ερώτημα τι θα κάνει στην περίπτωση που τεθεί θέμα «κουρέματος» των καταθέσεων και στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, γιατί λένε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση λέει ότι οι τράπεζες έχουν θωρακιστεί, απάντησε με νόημα ότι «πολλά έχει πει κατά καιρούς η κυβέρνηση»…

Φέρνοντας ως παράδειγμα το «χαράτσι» που υποσχόταν ότι θα επιβαλλόταν ως το τέλος του 2012 και τώρα «είναι διατεθειμένη να το συνεχίσει και το 2013», ο κ. Σκουρλέτης θύμισε ότι η ίδια κυβέρνηση έχει ψηφίσει ρήτρες απόκλισης από τους στόχους του μνημονικού προγράμματος.

«Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση, που έρθει η τρόικα και πει ότι δεν πιάνονται οι στόχοι των εσόδων και βάλει το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων στο τραπέζι, θα πει τότε ένα “όχι” η κυβέρνηση;», αναρωτήθηκε, «ή θα εξακολουθήσει αυτή την στρατηγική της δια βίου πια υποταγής απέναντι στους δανειστές;».

Ο ίδιος, δε, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση που ετίθετο τέτοιο δίλημμα σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση θα ήταν «όχι». Την ίδια ώρα πάντως, η Κουμουνδούρου επιμένει ότι αντίπαλός της δεν είναι το ευρώ, αλλά οι «κυρίαρχες στρατηγικές της ακραίας λιτότητας που εκφράζονται μέσα από την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ»…

Όσο για τα περί «εναλλακτικού σχεδίου», υποστηρίζουν πως η όλη τους προσέγγιση είναι εναλλακτική απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζεται. «Εναλλακτικό είναι το σχέδιό μας. Εναλλακτικό εντός της Ευρώπης», σημειώνει με νόημα ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ